Connect with us

technokrata

Napster: ismét ingyenes zene a diákoknak

Kütyük

Napster: ismét ingyenes zene a diákoknak

A nemrég fizetős szolgáltatásként újraindult Napster többezer diák számára biztosít ingyenes zeneletöltést.

A Pennsylvania Állami Egyetem és a Napster (Roxio) között megkötött megállapodás értelmében a felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók ezrei számára tölthetők le ingyen zenék az Internetről – legálisan. Az egyezség gazdasági részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Nemrég indult útjára a Napster, melyet még a Roxio vásárolt meg korábban. A cég elsősorban a márkanév ismertségére alapozva jelentette ki, hogy abban bíznak: a szolgáltatás (fizetős jellege ellenére) hamarosan a legnépszerűbb lesz mind közül. Úgy tűnik azonban, hogy erre azért egy picit rá kell segíteni: korábban nyilvánosságra hozták, hogy kártyás szolgáltatást indítanak, amivel azok számára is elérhetővé válik a letöltés lehetősége, akik nem rendelkeznek hitelkártyával. Ezt követően a mostani bejelentés is azt a célt szolgálhatja, hogy minél jobban ráirányítsa a figyelmet a Napster újraindulására.

Egyébként az állami egyetem egyike volt azon felsőoktatási intézményeknek, melyek betiltották a Napster használatát (amikor az még jogszerűtlenül működött). Ezt nagy győzelemként értékelhette anno az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége, ugyanis Pennsylvania-ban több mint 80 ezer diák tanul egyetemi szinten – közülük sokaknak volt hozzáférése a file-cserélőhöz.

Nem minden hátsó szándék nélkül

˝Egyértelműen arra irányult a lépés, hogy a márkanevet ismertebbé tegye, illetve hogy a diákok ilyen irányú igényeit kielégítse. Ezzel felerősítik annak lehetőségét, hogy az intézményből kikerülők továbbra is a Napster (ekkor már fizetős) ügyfelei maradnak.˝ – elmélkedett Mike McGuire, a Gartner egyik elemzője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle