Connect with us

technokrata

Helytakarékos mobil kijelző modul a Philips-től

Kütyük

Helytakarékos mobil kijelző modul a Philips-től

A Philips Electronics bejelentette, hogy egy olyan, rendkívül vékony folyadékkristályos kijelzőt fejlesztett ki, melynek segítségével a közeljövőben minden korábbinál kisebb méretű, integrált digitális fényképezős mobiltelefonok lesznek gyárthatók.

A holland vállalat újdonsága nem is egy, hanem rögtön két kijelzőből áll, ugyanis míg egyik része egy 1,9 colos képátlójú, 176×220 pixeles felbontású TFT (Thin Film Transistor) LCD, addig a másik alkotóeleme egy 1,3 colos képátlóval rendelkező, 98×65 pixeles színes STN (Super Twisted Nematic) kijelző.

A Philips Electronics munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs kijelző modult a gyártó elsősorban a széthajtható kialakítással rendelkező mobiltelefonok piacára szánja, illetve utaltak arra, hogy az STN technológiájú kijelzőt akár 270 fokban is el lehet forgatni.

Amennyiben minden jól megy, a Philips Electronics újgenerációs kijelző moduljára épülő első kamerás mobiltelefonok valamikor a jövő esztendő harmadik negyedévében jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mely típusú készülékek esetében találkozhatunk majd a gyártó ezen rendkívül helytakarékos kijelző megoldásával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp