Connect with us

technokrata

Az Interware és az NIIF kinőtte a BIX-et

Kütyük

Az Interware és az NIIF kinőtte a BIX-et

Az Interware és az NIIF megállapodást kötött, miszerint az egymás felé irányuló – jelenleg 200-300 Mbit/sec közötti – forgalmat közvetlenül (a BIX kikerülésével, peering alkalmazásával) cserélik ki egymás között egy 1 Gbit/sec sebességű vonalon, ezzel tehermentesítve a BIX-et.

Az Interware letöltési irányban már 2003. július 7-én átlépett a 700 Mbit/sec forgalmi határon, mára pedig – Magyarországon elsőként – túlhaladta a 900 Mbit/sec-ot is. Ezzel az újabb rekorddal az NIIF hálózatot használó alkalmazók gyors elérése veszélybe került, és a peering alkalmazása nélkül az Interware-nél található több mint 1000 szerver elérése látványosan lelassult volna számukra. Ezért volt szükség a peeringet lehetővé tevő – Magyarországon egyedülálló – jelentős forgalomkicserélési kapcsolat kiépítésére.

Az Interware 2003. októberében a hostolt szerverek számát tekintve átlépte az 1000-es darabszámot, ezzel újabb csúcsot állított fel a magyar Internet-piacon.

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Program a magyarországi kutatói hálózat fejlesztésének és működtetésének programja. A Program a teljes magyarországi kutatási, felsőoktatási és közgyűjteményi közösség számára biztosít integrált országos számítógép-hálózati infrastruktúrát, valamint erre épülő kommunikációs, információs és kooperációs szolgáltatásokat, élvonalbeli alkalmazási környezetet, és tartalom-generálási ill. tartalom-elérési hátteret.

Az NIIF Program – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – egyúttal élvonalbeli szerepet tölt be a legújabb hálózati technológiák magyarországi fejlesztésében és alkalmazásában is. Ily módon meghatározó szerepet játszik az informatika országos fejlődésében. Korszerű, versenyképes infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosít a felsőoktatás és a kutatás számára, de egyúttal követendő példával is szolgál az országszerte folyó informatikai fejlesztésekhez; jelentős szerepet vállalva ezzel az EU eEurope 2005 célkitűzéseinek magyarországi teljesítése érdekében. A Program a mindenkori legkorszerűbb műszaki-technikai és alkalmazási hátteret igyekszik biztosítani a több mint félmilliós létszámú hazai felhasználói közösség (kutatás, felsőoktatás, közgyűjtemények) számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle