Connect with us

technokrata

Megjelent a Motorola Linux-Intel alapú új mobilja

Kütyük

Megjelent a Motorola Linux-Intel alapú új mobilja

A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártó cégeként jegyzett Motorola a napokban megkezdte sokak által várva várt, Linux operációs rendszerre épülő, Intel processzoros mobiltelefonja kereskedelmi forgalmazását.

A Motorola A760 típusjelzésű készülékkel a schaumburgi székhelyű vállalat a high-end kategóriás mobiltelefonok piaci szegmensében kíván versenyre kelni a konkurenciával. A hivatalosan idén februárban bejelentett újdonság érdekességei közé tartozik többek közt az integrált flashmemóriával rendelkező Intel PXA262 processzor, az integrált digitális fényképezőgép, a videolejátszó alkalmazás, az MP3 lejátszó szoftver, az IM (Instant Messaging) megoldás, valamint a Java kompatibilitás.

A Motorola munkatársai elmondták, hogy az A760-as készülék esetében egy i250 típusjelzésű Motorola chipre van bízva a kommunikációs feladatok végrehajtása, míg a már említett, kereken 200 MHz-es működési frekvenciával, valamint beépített StrataFlash memóriával rendelkező Intel processzor a különböző számításokat kezeli meglehetősen nagy sebességgel. Szoftver fronton a nyílt forrású Linux operációs rendszer, illetve egy oslói szofvercég, a Trolltech Qt/Embedded nevezetű fejlesztési környezete felel a Motorola A760 működéséért. Utóbbi platformra már jelen pillanatban is több ezer mobil alkalmazás érhető el, és ezen alkalmazások száma a közeljövőben várhatóan tovább fog növekedni.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Motorola a napokban az Egyesült Államokban és Európában megkezdte a Microsoft Windows Mobile 2002 Smartphone szoftver köré épülő egyik legújabb mobiltelefonja, a széthajtható kialakítással rendelkező MPx200 kereskedelmi forgalmazását is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp