Connect with us

technokrata

Javuló kéziszámítógép eladási mutatók

Kütyük

Javuló kéziszámítógép eladási mutatók

Az idei esztendő harmadik negyedévében javultak a kéziszámítógép eladási mutatók, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a Hewlett-Packardhoz hasonló nagy és neves gyártók a közelmúltban új modellekkel rukkoltak elő.

Az IDC piackutató cég közlése szerint az elmúlt három hónapban 1,1 százalékkal több kéziszámítógépet adtak el világszerte, mint az előző esztendő hasonló időszakában, illetve 9,4 százalékkal több PDA talált gazdára, mint 2003 második negyedévében. 2003 harmadik negyedévében globálisan megközelítőleg 2,37 millió darab kéziszámítógépet hoztak forgalomba.

A Palm Solution Group továbbra is őrzi piacvezető pozícióját, a második helyezett Hewlett-Packard pedig alaposan elrugaszkodott a harmadik helyet birtokló Sony-tól. A világ vezető számítógépgyártó cégei között jegyzett Hewlett-Packard a harmadik negyedévben mintegy 52,5 százalékkal több kéziszámítógépet adott el, mint a megelőző negyedévben, mely kiváló teljesítmény a vállalat nemrégiben debütált vadonatúj PDA-inak tudható be.

Az első helyen tanyázó Palm Solution Group 2003 harmadik negyedévében 843.149 darab kéziszámítógépet adott el, ami 35,6 százalékos piaci részesedést jelent, az őt követő Hewlett-Packard pedig 581.000 darab eladott PDA-jával jelen pillanatban mintegy 24,5 százalékos piacrészt tudhat magáénak. A dobogó harmadik helyén található Sony az említett időszakban 272.607 darab kéziszámítógépet hozott forgalomba, így a japán vállalat jelenleg a piac mintegy 11,5 százalékát uralja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp