Connect with us

technokrata

Feljövőben a tajvani mobiltelefon gyártók

Kütyük

Feljövőben a tajvani mobiltelefon gyártók

Szakértők szerint a tajvani mobiltelefon gyártó cégek 2004-ben körülbelül 70 millió készüléket fognak legyártani, ily módon Tajvan mobilpiaci részesedése jövőre meg fogja haladni a 14 százalékot.

A távol-keleti országban székelő vállalatok idén várhatóan mintegy 42,5 millió mobiltelefont fognak eladni, ami 10 százalékos piaci részesedést jelent a világpiacon. Az elemzők úgy vélekednek, hogy a tajvani gyártók térnyerése elsősorban a gyártási technológiák fejlődésének, a javuló minőségnek, illetve a széles termékskálának tudható be.

Előrejelzések szerint a jövő esztendőben világszerte mintegy 500 millió új mobiltelefon fog gazdára találni. A mobilpiac jelenlegi legnagyobb tajvani cége, a BenQ várhatóan jövőre is képes lesz piacvezető pozíciójának megőrzésére, azonban mögötte rendkívül kemény konkurenciaharc fog kialakulni az Arima Communications, a Quanta Computer, valamint a Compal Group között. Utóbbi cégek 2004-ben 10-10 millió, a BenQ pedig körülbelül 14 millió mobiltelefont szeretne eladni.

A BenQ elsősorban az amerikai székhelyű Motorola számára szállít mobiltelefonokat, az Arima Communications kiemelt partnerei között pedig olyan nagy és neves cégeket találhatunk, mint például a Sony Ericsson, az NEC, vagy a Toshiba. A Quanta Computer a Panasonic, a Siemens és a Legend, a Compal Communications pedig a Motorola, az Alcatel, illetve a Panasonic számára gyárt különböző mobil készülékeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle