Connect with us

technokrata

Nokia 7200: divatos összecsukható mobil ˝etnomodern˝ textilborításban

Kütyük

Nokia 7200: divatos összecsukható mobil ˝etnomodern˝ textilborításban

Az idei nizzai Nokia Mobil Internet Konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott ˝Destination Nokia 100% Pure Mobility˝ rendezvényen a Nokia leleplezte legújabb divattelefonját, a Nokia 7200 készüléket.

A méretre vágott, díszes textilborítással ékesített, összecsukható Nokia 7200 a modern mobiltechnológia és a mai formatervezési trendek művészi ötvözetét kínálja. A kétsávos GSM/GPRS/EDGE 900/1800 MHz-es) Nokia 7200 beépített fényképezőgépet, színes kijelzőt, jelenlét szolgáltatással bővített csevegés funkciót, MMS funkciót és FM rádiót biztosít. A készülék szállítását Európában, Afrikában és a Távol-Keleten 2004 első félévére tervezik.

˝Egyre bővül azoknak a mobilkedvelő és divatkövető fogyasztóknak a tábora, akik nem csupán modern technológiát, hanem a legújabb divathullámot tükröző, és saját rendkívül egyéni stílusérzéküknek megfelelő mobiltelefont szeretnének˝ – mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke. ˝Úgy véljük, a Nokia 7200-ban sikerrel egyesítettük a formát és a funkciót. A díszes anyagok és textilek alkalmazása a telefonon olyan megjelenést kölcsönöz a készüléknek, amely azonnal megragadja a felhasználó figyelmét – nem csupán a telefon külseje, hanem fejlett mobiltechnológiája miatt is˝.

A formatervezés során alkalmazott ˝totális élmény˝ megközelítés eredményeképpen a Nokia 7200 a divatot követő felhasználók számára egymással harmonizáló tartozékokat tartalmazó Stílus-csomagokat (Style Pac) kínál, amellyel a készüléktulajdonosok ˝felöltöztethetik˝ a telefont. A csomagokban divatos színű és tervezésű, díszes textilborítások, egy karkötő és egy hozzáillő erszény található. A rendezvényeken a Nokia 7200 telefonhoz készült más eredeti Nokia kiegészítő divatkellékeket is bemutattak, többek között egyéb – a borítás stílusával harmonizáló – karkötőket és nyakba akasztható erszényeket.

˝A Nokia Design hisz a történetek erejében. A mesék formatervezési erőfeszítéseink alapját képezik, amelyek során a fejlett technológiát a fogyasztók számára vonzó érzelmi tartalommal szeretnénk megtölteni˝ – mondta Frank Nuovo, a Nokia Mobile Phones alelnöke és vezető tervezője. ˝A Nokia 7200 megjelenését az egzotikus kultúrák és a modern tudomány képanyaga és ornamentikája itatja át. A Nokia által elsőként alkalmazott elegáns mikroszálas anyagok fényes, luxust sejtető megjelenése és tapintása inspirálja az érzékeket˝.

A Nokia 7200 külsejét és hangulatát élvező felhasználók a többek között jelenlét szolgáltatással bővített névjegytárat is tartalmazó, a legújabb technológiát képviselő, fejlett szolgáltatáskínálatot is értékelik majd. Ezzel a szolgáltatással a felhasználó gyorsan és kényelmesen közölheti elérhetőségét és tartózkodási helyét munkatársaival, családjával, barátaival és másokkal. Egy fiatal vezető például telefonja profilját ˝Megbeszélésre˝ állítva javasolhatja kollegáinak és barátainak, hogy MMS-en vagy SMS-en keressék. A jelenlét szolgáltatással bővített csevegés funkció használata során az internetes mobilszolgáltatások kedvelői, akik a hálón küldött üzenetek nyújtotta szabadságot élvezik, nem lesznek többé számítógépükhöz kötve, hanem menet közben is folytathatják a csevegést. A Nokia 7200 felhasználói indíthatnak saját csevegést, amelybe másokat is meghívhatnak, vagy csatlakozhatnak az őket érdeklő nyilvános vitákhoz.

A legfontosabb funkciók között szerepel:
– Max. 65.536 színt megjelenítő TFT kijelző
– Fekete-fehér külső mini kijelző
– Beépített VGA fényképezőgép és videokamera
– MMS hang- és videofelvételek
– MMS prezentációk (SMIL)
– Többszólamú csengőhangok (max. 16 szólamban)
– Jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár és csevegés
– Beépített FM rádió
– xHTML böngésző a mobilinternetezés fokozott élményéhez
– Fejlett PIM (személyes információ-kezelési) funkciók (határidőnapló, telefonkönyv, tennivalólista)
– Beépített kihangosító
– EDGE-adatkapcsolat max. 177,6 kb/s letöltési sebességgel (hálózatfüggő)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle