Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegális zeneletöltés – egyre többen hajlandóak megegyezni

Kütyük

Illegális zeneletöltés – egyre többen hajlandóak megegyezni

Elkezdődött a peres eljárások második hulláma – az RIAA által felszólítottak közül azonban alig harmaduk jut el a bíróságig. Látván az első ügyek végeredményeit, megnövekedett az emberek kompromisszumkészsége.

Szemben a korábbi peres eljárásokkal, a szervezet két hete előre értesítette a ˝jelölteket˝; lehetőséget kínálva ezzel az egyéneknek, hogy elkerüljék a bíróságot (peren kívüli megegyezéssel). ˝Megalapozott bizonyítékokkal rendelkezünk arra nézve, hogy Ön peer to peer hálózatot (például Kazaa-t vagy Gnutella-t) használt ügyfeleink birtokában levő dalok fel- illetve letöltésére. Amennyiben el kívánja kerülni peres eljárás indítását ezzel kapcsolatban, keressen meg bennünket egy előzetes megállapodás céljából.˝ – áll az RIAA által szétküldött levelekben. Ezen kívül arra is figyelmeztették a címzettet, hogy a törvény semmibevétele nem nyújt védelmet, illetve hogy minimum 750 dollárt kell fizetni minden egyes megosztott dal után egy vesztes per esetén. Egyúttal felszólították a delikvenst, hogy ne semmisítse meg a számítógépén levő állományokat (például az MP3-akat), hiszen azok a peres eljáráshoz kapcsolódó bizonyítékként szolgálnak.

Az amerikai szervezet akkori elmondása szerint a levél kézhezvételéhez számított tíz nap után indítják a jogi eljárást, ha az érintett nem reagál. Erre most került sor, ám a korábbi tapasztalatokkal szemben sokkal kevesebben kerültek a bíróság elé. A 204 ember közül, akik számára értesítést küldtek, 124 jelezte megegyezési szándékát az RIAA felé, így ellenük (amennyiben pozitívan zárul a felek közötti tárgyalás) nem indít pert a szervezet.

˝Elégedettek vagyunk erőfeszítéseink eredményével, mivel azon törekvésünk, hogy az illegális zenecserélők számára még egy utolsó megegyezési lehetőséget nyújtunk, sikeresnek bizonyult.˝ – mondta Cary Sherman, az RIAA elnöke – ˝Elgondolásunk helyességét igazolja az a tény, hogy azok közül, akiknek értesítést küldtünk, nagy számban hajlandóak a kompromisszumra. Ez is egyértelműen azt bizonyítja, hogy a zenei közösség oktatási és kényszerítő hadjárata által közvetített üzenet eléri az embereket.˝

A jövőben nem lesznek ilyen nagyszabású perek – a szervezet korábban bejelentette, hogy – szemben a mostani ˝gyakorlattal˝ – folyamatosan, minden héten újabb és újabb (kislétszámú) embercsoportok ellen indítanak eljárásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés