Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia 610 autótelefon egyszerűbbé teszi az autós kommunikációt

Kütyük

A Nokia 610 autótelefon egyszerűbbé teszi az autós kommunikációt

Az idei nizzai Nokia Mobil Internet konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott ˝Destination Nokia 100% Pure Mobility˝ címmel életre hívott eseményen a Nokia innovatív autótelefont mutatott be, amely csökkenti a telefonálás figyelemelterelő hatását, és egyszerűbbé teszi az autóban történő kommunikációt.

A vezeték nélküli Bluetooth technológiát használó Nokia 610 autótelefonnal kényelmesen és zökkenőmentesen, a SIM-kártya cseréje nélkül válthat kompatibilis mobiltelefonjáról az autós környezetre. A GSM 900/1800 hálózaton működő Nokia 610 autótelefon által kínált további előnyök között külső GSM antenna-csatlakozó, kiváló hangminőségű kihangosító, valamint a vezető által beállítható különálló kijelző és készülék szerepel. A Nokia 610 autótelefon szállítása a tervek szerint 2004 első negyedévében indul Európában, Afrikában és egyes távol-keleti piacokon.

A Nokia 610 az első olyan Nokia autótelefon, amely a Bluetooth SIM hozzáférési profil (SIM Access Profile; SAP) nevű új technológiát biztosítja. Az autótelefon a Bluetooth SAP profil segítségével hozzáfér a felhasználó kompatibilis mobiltelefonjának SIM-kártyájához, és automatikusan bejelentkezik a GSM hálózatba. Amint a felhasználó kiszáll az autóból, vagy a mobiltelefonon megnyom egy bizonyos gombot, a Nokia 610 autótelefon kikapcsol, és a mobiltelefont automatikusan visszacsatlakoztatja a hálózatra.

˝Az új Nokia 610 autótelefon egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az autóban megvalósuló kommunikációt˝ – mondta Uwe Pertz, a Nokia Mobile Phones Nokia intelligens közlekedési termékek részlegének termékmarketing-vezetője. ˝A külön SIM-kártyát nem igénylő és a felhasználó teljes névjegytárát zökkenőmentesen elérő Nokia 610 autótelefon a rögzített autós készülék minden előnyét a mobiltelefon nyújtotta szabadsággal ötvözi˝.

A kényelmes, intuitív működési elvet megvalósító készülékkel a felhasználók hozzáférhetnek az egyenként legfeljebb öt telefonszámot tartalmazó, maximum 500 telefonkönyv-bejegyzéshez, amelyet a Bluetooth technológia segítségével egyszerűen le is tölthetnek a Nokia 610 autótelefonra. Hangfelismerő tárcsázással tizenkét szám hívható, hangutasítással pedig háromféle menüfunkciót használhat.

Ha az autót ketten használják, a Nokia 610 autótelefon mindkettőjük számára külön telefonkönyvet biztosít, amelybe felhasználónként elmenthetik az általuk hívott telefonszámokat, a hangfelismerő tárcsázás és utasítások során használt neveket és parancsokat, valamint a személyes beállításokat. A Navi gomb és a négy funkcióbillentyű használatával a Nokia 610 autótelefon összes szolgáltatása kényelmesen elérhető. A műszerfalon többféleképpen elhelyezhető, különálló kijelzőről a szöveg egy pillantással leolvasható. A Nokia 610 autótelefonon különösen gyorsan megválaszolhatók a beérkező üzenetek. A küldő fél felhívásához, vagy válaszként előre megírt üzenet elküldéséhez mindössze egy gombnyomás szükséges.

A Nokia 610 autótelefon természetesen kihangosító üzemmódban is kiváló hangminőséget biztosít. A magánjellegű hívások lebonyolításakor a készülék egy gombjának megnyomásával aktiválható a Bluetooth technológiát használó kompatibilis vezeték nélküli fülhallgató. A Nokia 610 autótelefon kompatibilis a szintén ma bemutatott Nokia 6230, Nokia 6810 és Nokia 6820 mobiltelefonokkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés