Connect with us

technokrata

Napster: feltöltőkártya, mint a telefonoknál

Kütyük

Napster: feltöltőkártya, mint a telefonoknál

A Roxio által nemrég újraindított zeneletöltő szolgáltatás olyasmivel rukkolt ki, amit az élet más területén már teljesen természetesnek veszünk, ám ebben a környezetben újdonságnak számít.

Pár hete, hogy a Roxio útjára bocsátotta a Napster 2.0-nak nevezett internetes letöltési lehetőséget, melyet öt darab, ingyenesen letölthető dallal kíván még jobban népszerűsíteni. Reményeik nem is kispályásak: a Roxio úgy gondolja, hogy hamarosan a legerősebb lesz az összes, hasonló szolgáltatás között. A cég egyrészt a márkanév ismertségére számít, másrészt arra, hogy sok felhasználót fog megfogni az eddig senki más által nem alkalmazott üzleti modellel. Eszerint egyszerre fog a´la carte és előfizetős letöltési lehetőséget kínálni. Azaz a felhasználó eldöntheti, hogy egy bizonyos, rendszeresen fizetett havi összegért folyamatosan tölt-e le dalokat, vagy csak egy-egy dalért vagy albumért kíván fizetni.

A napokban jelentették be, hogy rendszerükben feltöltőkártyák is használhatók lesznek, melyek a mobiltelefonoknál megszokott szisztéma szerint fognak működni. Egy, 14,85 dollárba kerülő kártyával 15 számot lehet majd letölteni november közepétől – ekkor kerül ugyanis az USA-ban közel 14 ezer kiskereskedelmi boltba. Méretét tekintve teljességgel meg fog egyezni egy hitelkártyával, s egy lekaparható védőréteg alatt lesz megtalálható az aktivációhoz szükséges kód.

Elsősorban a tinédzsereket célozzák meg a termékkel, a Roxio szerint így ugyanis az a korosztály is használhatja a Napstert, mely hitelkártya hiányában nem tudná igénybe venni. A kártya értékesítésében lendületes indulást várnak; arra számítanak a cégnél, hogy a karácsonyi bevásárlószezon nagyban hozzá fog járulni a sikerhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp