Connect with us

technokrata

Eredeti Nokia akkumulátorokkal elkerülhetők a robbanásos esetek

Kütyük

Eredeti Nokia akkumulátorokkal elkerülhetők a robbanásos esetek

Azt követően, hogy a közelmúltban több Nokia mobiltelefon is felrobbant, a finn székhelyű gyártó kiadott egy felhívást, mely arra kéri a Nokia mobilokat használókat, hogy csak és kizárólag eredeti, Nokia gyártmányú akkumulátorokat használjanak.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a sajnálatos mobiltelefon robbanásos ügyek hátterében egytől egyig kétes eredetű, gyenge minőségi szintet képviselő utángyártott akkumulátorok állnak.

Legutóbb Hollandiában robbant fel egy Nokia 7210-es mobiltelefon. A gyártó alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el az ügyben, és kiderült, hogy a robbanásért az utángyártott akkumulátor volt a felelős. Annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló, adott esetben személyi sérüléssel járó esetek, a Nokia a hatóságok segítségével fel kívánja venni a harcot a rendkívül gyenge minőségű, sokszor hamisított mobiltelefon kiegészítőket gyártók ellen.

A Nokia szerint a mobil készülékek a rossz minőségű akkumulátorokban fellépő rövidzárlat következtében robbantak fel. Ennek hátterében óvatlan mérnöki tervezés, kontrollálatlan gyártási folyamat, illetve ezek kombinációja állhat. A gyártó szerint a Nokia akkumulátorok és akkumulátortöltő berendezések a lehető legjobb minőségben készülnek, és minden biztonsági előírásnak megfelelnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle