Connect with us

technokrata

ATI processzorok a Motorola új mobiljaiban

Kütyük

ATI processzorok a Motorola új mobiljaiban

Az eddigiekben elsősorban a személyi számítógépek piacára szánt grafikus megoldásairól ismert ATI Technologies a közeljövőben multimédiás társprocesszorokat fog szállítani a Motorola legújabb mobiltelefonjaiba.

A Motorola a kanadai székhelyű vállalat Imageon 2250 típusjelzésű koprocesszorát kívánja integrálni a V300, V500, valamint V600 típusjelű mobil készülékekbe, melyek ily módon páratlanul jó grafikus és multimédiás teljesítményt nyújthatnak, miközben fogyasztásuk minimális lehet.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a mostani bejelentés meglehetősen nagy jelentőséggel bír, hiszen egyrészt azt bizonyítja, hogy az ATI Technologies a mobiltelefonos piacon is képes megvetni a lábát, másrészt pedig előrejelzi, hogy a közeljövőben számos koprocesszoros multimédiás mobiltelefon fog megjelenni a piacon.

Az ATI Technologies által kifejlesztett Imageon 2250 mikroprocesszor mindent tud, amit egy modern mobiltelefonos chipnek tudnia kell. Kezeli az integrált digitális fényképezőgépeket és a hozzájuk tartozó elektronikus képkeresőket, támogatja a JPEG formátumú képek valós időben történő kódolását, és minden további nélkül képes a JPEG és MPEG-4 anyagok dekódolására és kijelzőn történő megjelenítésére. Az Imageon 2250 ezenkívül rendkívül alacsony fogyasztással rendelkezik, és jelentős terhet vesz le a mobil készülékek fő processzoráról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle