Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több millió dolláros büntetés a spammereknek

Kütyük

Több millió dolláros büntetés a spammereknek

Kaliforniában megszületett az első, kéretlen e-mailt küldőkkel szembeni ítélet, melyben egy marketingcégre 2 millió dolláros büntetést szabtak ki.

A Los Angeles-i bíróságon döntés született azon 2002-ben indított eljárásban, melyben a PW Marketing nevű céget és azok tulajdonosait (Paul Wilis és Claudia Griffin) vádolták meg kéretlen e-mailek szétküldéséért. Az államban 1998-ban született antispam törvény tette lehetővé, hogy jogilag felelősségre lehetett vonni a vállalkozást – a döntés pedig tulajdonképpen precedensértékű lett. Bill Lockyer, a Kaliforniát képviselő ügyvéd szerint ezek után könnyebb lesz a hasonló esetekben döntést hozni.

Kéretlen e-mailjeikben a cég azt népszerűsítette, hogyan lehet kéretlen e-mailek millióit szétküldeni; tehát tulajdonképpen pénzért árulták a spammelés módszerét. Ezért most felelniük kellett: a bírói ítélet értelmében a PW Marketing nem küldhet több kéretlen, kereskedelmi szolgáltatást kínáló e-mailt, nem férhet hozzá mások számítógépeihez azok tulajdonosainak beleegyezése nélkül, illetve nem használhatják fel mások identitását e-mailküldésre. Emellett 10 évre eltiltották a két cégalapítót olyan cégek tulajdonlásától vagy vezetésétől, melyek az Interneten keresztül reklámoznak.

Nem mellesleg, ki kell fizetniük a kétmillió dolláros büntetést is, ami akár sokkal nagyobb is lehetett volna. A törvény nemrég történt változtatása értelmében ugyanis akár 1000 dolláros kártérítésre is kötelezhetők a spammerek – e-mailenként!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés