Connect with us

Hirdetés

technokrata

2,4 Mb/s-os letöltési sebesség 3G mobilokkal

Kütyük

2,4 Mb/s-os letöltési sebesség 3G mobilokkal

Japán második legnagyobb mobiltelefonos operátora a jövő hónapban néhány nagyvárosban 144 Kb/s-ról nem kevesebb mint 2,4 Mb/s-ra emeli harmadik generációs szolgáltatása adatátviteli sebességét, 2004 szeptemberétől pedig már a szigetország egészén elérhető lesz az említett sávszélesség.

A Qualcommtól licenszelt CDMA2000 1x EV-DO (Evolution Data Only) technológiára épülő 3G szolgáltatás a 2,4 Mb/s-os letöltési sebesség mellett 144 Kb/s-os feltöltési sebességet biztosít majd az előfizetők számára.

A legmodernebb technológiákra építkezve igazi szélessávú adatátviteli sebességet biztosíthatunk a mobiltelefon tulajdonosoknak – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tadashi Onodera, a KDDI elnöke. A KDDI 2002 áprilisában indította be CDMA 2000 1x alapú, maximum 144 Kb/s-os sávszélességet biztosító első harmadik generációs szolgáltatását, vagyis alig hat hónappal azt követően, hogy Japán elsőszámú operátora, az NTT DoCoMo üzembe helyezte FOMA nevezetű 3G hálózatát.

A cdmaOne 2,5G rendszerekkel való kompatibilitást kihasználva a KDDI az elmúlt időkben rendkívül gyorsan növelte harmadik generációs mobil előfizetőinek számát. A vállalat által közölt legfrissebb adatok szerint idén szeptemberben már több mint 10 millióan használták a KDDI 3G szolgáltatásait, vagyis jóval többen, mint amennyien a konkurens NTT DoCoMo, illetve Vodafone hasonló, ám W-CDMA alapokon nyugvó 3G rendszereit.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés