Connect with us

technokrata

2,4 Mb/s-os letöltési sebesség 3G mobilokkal

Kütyük

2,4 Mb/s-os letöltési sebesség 3G mobilokkal

Japán második legnagyobb mobiltelefonos operátora a jövő hónapban néhány nagyvárosban 144 Kb/s-ról nem kevesebb mint 2,4 Mb/s-ra emeli harmadik generációs szolgáltatása adatátviteli sebességét, 2004 szeptemberétől pedig már a szigetország egészén elérhető lesz az említett sávszélesség.

A Qualcommtól licenszelt CDMA2000 1x EV-DO (Evolution Data Only) technológiára épülő 3G szolgáltatás a 2,4 Mb/s-os letöltési sebesség mellett 144 Kb/s-os feltöltési sebességet biztosít majd az előfizetők számára.

A legmodernebb technológiákra építkezve igazi szélessávú adatátviteli sebességet biztosíthatunk a mobiltelefon tulajdonosoknak – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tadashi Onodera, a KDDI elnöke. A KDDI 2002 áprilisában indította be CDMA 2000 1x alapú, maximum 144 Kb/s-os sávszélességet biztosító első harmadik generációs szolgáltatását, vagyis alig hat hónappal azt követően, hogy Japán elsőszámú operátora, az NTT DoCoMo üzembe helyezte FOMA nevezetű 3G hálózatát.

A cdmaOne 2,5G rendszerekkel való kompatibilitást kihasználva a KDDI az elmúlt időkben rendkívül gyorsan növelte harmadik generációs mobil előfizetőinek számát. A vállalat által közölt legfrissebb adatok szerint idén szeptemberben már több mint 10 millióan használták a KDDI 3G szolgáltatásait, vagyis jóval többen, mint amennyien a konkurens NTT DoCoMo, illetve Vodafone hasonló, ám W-CDMA alapokon nyugvó 3G rendszereit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle