Connect with us

technokrata

Ötödével nőtt az internetezők száma itthon

Kütyük

Ötödével nőtt az internetezők száma itthon

A GfK Piackutató Intézet felmérése szerint hozzávetőleg 20 százalékkal bővül Magyarországon az internetezők száma, ám a Világháló elterjedtsége még mindig közepesnek mondható Közép- és Kelet-Európa többi országához képest.

Magyarországon a 15 éves és idősebb felnőtt lakosság 18 százaléka, azaz körülbelül 1,5 millió ember szokott kisebb-nagyobb gyakorisággal internetezni évente legalább egyszer, ami 3 százalékpontos emelkedés az idén tavaszi 15 százalékhoz képest. Az Internethez való hozzáférés aránya ennél lényegesen magasabb, 25 százalék – áll az októberben elvégzett kutatás eredményeiben. A 33 európai országban és az Egyesült Államokban végzett felmérés során az Internetet elérők és használók aránya között csak Horvátországban tapasztaltak a magyarhoz hasonló nagy eltérést.

Élen továbbra is Szlovénia jár a térségben, ahol az 1,6 milliós 15 éves vagy annál idősebb lakosság 50 százaléka internetezik. Fél éve ez az arány még csak 40 százalékot tett ki. Második Csehország: a 8,7 millió cseh felnőttből minden harmadik szokott internetezni. Magyarországot a szomszédos országok közül megelőzi Ausztria, ahol 53, Szlovákia, ahol 27 százalék a Világhálót használók aránya, valamint Horvátország is, 25 százalékkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp