Connect with us

technokrata

Bejelentették a Sendo X okostelefont

Kütyük

Bejelentették a Sendo X okostelefont

Az Egyesült Királyságbeli Sendo bejelentette legújabb okostelefonját, a Nokia féle Series 60 platformra épülő, Sendo X típusjelzésű készüléket.

A 108 köbcentiméteres térfogattal és 120 grammos tömeggel rendelkező újdonság saját kategóriájában kicsinek és könnyűnek számít, ezzel párhuzamosan pedig szolgáltatási köre rendkívül széles. A Siemens közeljövőben debütáló SX1-es okostelefonjához hasonlóan 176×220 pixeles felbontású, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes folyadékkristályos kijelzővel szerelt Sendo X összesen 64 MB integrált memóriával rendelkezik, melyből a felhasználók 32 MB-ot használhatnak fel. Ez a memóriamennyiség egyébként jelentősen nagyobb, mint az eddig megjelent Series 60 telefonokban fellelhető memória, viszont akiknek esetleg még ez sem lenne elegendő, azok MMC, illetve SD memóriakártyákat is behelyezhetnek a telefonba.

A háromsávos (GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz) működésre képes Sendo X esetében újdonság a Sendo Now! nevezetű, minden korábbinál könnyebben személyre szabható felhasználói felület, melyhez hasonlót alkalmaz a Microsoft a Windows Mobile for Smartphone operációs rendszer esetében. A Sendo Now!-nak köszönhetően a mobil tulajdonosok kényük-kedvük szerint alakíthatják a telefon kijelzőjének megjelenését, így például kirakhatják a főoldalra az általuk gyakran használt alkalmazások ikonjait, vagy éppen kedvenc webhelyeik elérését.

A Sendo X a mai elvárásoknak megfelelően Java és Bluetooth kompatibilis, négyszeres digitális zoom funkcióval rendelkező integrált digitális fényképezőgépe pedig maximálisan 0,3 megapixeles felbontású fotók készítésére alkalmas. A WAP 2.0 böngészővel büszkélkedő Sendo X a gyártó ígéretei szerint még ebben az évben meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle