Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia növelte piaci részesedését

Kütyük

A Nokia növelte piaci részesedését

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia bejelentette, hogy az elmúlt tizenkét hónapban harminchatról harminckilenc százalékra növelte piaci részesedését.

Ennek természetesen csak örülhetnek a cég vezetői, annak viszont már nem annyira, hogy a vállalat harmadik negyedéves árbevétele az elmúlt negyedévben mintegy öt százalékkal kisebb volt, mint az előző esztendő hasonló időszakában. Az ily módon alig több mint 8 milliárd dolláros árbevételt a cég vezetői elsősorban a valuta árfolyamok ingadozásával indokolják.

A Nokia a mobiltelefon piacon megközelítőleg 6,5 milliárd dolláros árbevételre tett szert, ami teljes összhangban van a korábbi előrejelzésekkel. Érdekesség, hogy míg az Egyesült Államokban javultak a cég eladási mutatói, addig Európában, a Közel-Keleten és Afrikában stagnáltak, az ázsiai régióban pedig némileg még romlottak is.

A finn székhelyű vállalat vezetői úgy vélekednek, hogy a Nokia mobiltelefonos részlege az idei esztendő negyedik negyedévében közel hasonlóan, illetve némileg jobban fog majd teljesíteni, mint 2002 hasonló időszakában, ami elsősorban az amerikai dollár gyengélkedésének tudható be. A Nokia egyébként abban bízik, hogy az idei évben mintegy 460 millió mobil készüléket fog eladni, a jövő esztendőre pedig számos vadonatúj, integrált digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonnal készül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés