Connect with us

technokrata

Vírusvédelmi megoldás mobiltelefonokra

Kütyük

Vírusvédelmi megoldás mobiltelefonokra

Japán vezető mobil operátora, az NTT DoCoMo, és a különböző információs technológiai biztonsági megoldások fejlesztésével foglalkozó Network Associates bejelentették, hogy a jövőben közös fejlesztéseket folytatnak a mobiltelefonok hathatós vírusvédelme érdekében.

A két vállalat egyébként már 2002 májusa óta szoros együttműködést folytat az elektronikus levelek és különböző multimédiás tartalmak szűrési és átvizsgálási technológiáit illetően.

Az NTT DoCoMo és a Network Associates munkatársai elmondták, hogy a két cég a Network Associates-féle McAfee biztonsági technológiára építkezve egy rendkívül kompakt, mobiltelefonok esetében is minden további nélkül felhasználható vírusvédelmi rendszert kíván kifejleszteni. Az együttműködési szerződés első, kézzel fogható eredményével várakozások szerint valamikor 2004 végén találkozhatnak majd a mobiltelefonok tulajdonosok. A két vállalat egyébként nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az új technológia licenszeit a későbbiekben más cégek, illetve szervezetek is megszerezhetik majd.

Az NTT DoCoMo álláspontja szerint a jelenlegi mobiltelefonos rendszerek biztonságával semmi probléma nincs, azonban mivel a közeljövőben mind a szolgáltatások, mind pedig a mobil készülékek alapos fejlődésen fognak keresztül menni, nem árt előre felkészülni a mobiltelefonos vírusok és férgek felbukkanására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle