Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusvédelmi megoldás mobiltelefonokra

Kütyük

Vírusvédelmi megoldás mobiltelefonokra

Japán vezető mobil operátora, az NTT DoCoMo, és a különböző információs technológiai biztonsági megoldások fejlesztésével foglalkozó Network Associates bejelentették, hogy a jövőben közös fejlesztéseket folytatnak a mobiltelefonok hathatós vírusvédelme érdekében.

A két vállalat egyébként már 2002 májusa óta szoros együttműködést folytat az elektronikus levelek és különböző multimédiás tartalmak szűrési és átvizsgálási technológiáit illetően.

Az NTT DoCoMo és a Network Associates munkatársai elmondták, hogy a két cég a Network Associates-féle McAfee biztonsági technológiára építkezve egy rendkívül kompakt, mobiltelefonok esetében is minden további nélkül felhasználható vírusvédelmi rendszert kíván kifejleszteni. Az együttműködési szerződés első, kézzel fogható eredményével várakozások szerint valamikor 2004 végén találkozhatnak majd a mobiltelefonok tulajdonosok. A két vállalat egyébként nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az új technológia licenszeit a későbbiekben más cégek, illetve szervezetek is megszerezhetik majd.

Az NTT DoCoMo álláspontja szerint a jelenlegi mobiltelefonos rendszerek biztonságával semmi probléma nincs, azonban mivel a közeljövőben mind a szolgáltatások, mind pedig a mobil készülékek alapos fejlődésen fognak keresztül menni, nem árt előre felkészülni a mobiltelefonos vírusok és férgek felbukkanására.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés