Connect with us

technokrata

Számos új kamerás mobilt tervez piacra dobni a Nokia

Kütyük

Számos új kamerás mobilt tervez piacra dobni a Nokia

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia a napokban arról számolt be, hogy a közeljövőben alaposan ki kívánja bővíteni integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobil készülékeinek körét.

Jorma Ollila, a finn székhelyű vállalat vezérigazgatója újságírók körében azt nyilatkozta, hogy 2004 második felében lényegében a Nokia termékskála összes szegmensében elérhetők lesznek olyan mobiltelefonok, melyek beépített kamerával rendelkeznek. A gyártó kínálatában jelen pillanatban egyébként tizenkét olyan készülék lelhető fel, mely képes digitális fényképek, illetve kisebb-nagyobb videoanyagok rögzítésére.

“Az a tendencia, hogy a mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek egyre jobban egybenőnek egymással. A kamerás mobiltelefonok révén az előfizetők lényegében bárhol és bármit lefotózhatnak, hiszen a digitális fényképezőgéppel ellentétben a mobil készülék mindig náluk van” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Nokia egyik munkatársa.

Az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok először Japánban jelentek meg a piacon, még pedig már a 2000-es esztendő végén. Az azóta eltelt időkben mind Ázsiában, mind pedig a világ más régióiban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kamerás mobilok, melyekből az előrejelzések szerint idén már többet hoznak forgalomba, mint digitális fényképezőgépből. Említésre méltó, hogy a kamerás mobilok gerjesztette MMS forgalom jelentős extra bevételekhez juttatja a mobil operátorokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom