Connect with us

Hirdetés

technokrata

Finnországban a szülők mobilok segítségével követhetik gyermekeik tartózkodási helyét

Kütyük

Finnországban a szülők mobilok segítségével követhetik gyermekeik tartózkodási helyét

Finnországban elfogadásra vár az a törvény, melynek értelmében a szülőknek a jövőben lehetőségük nyílna gyermekeik mobiltelefonjának nyomon követésére, és hasonló törvények tárgyalása várható a közeljövőben az Európai Unió több más országában is.

Az előreterjesztés része Finnország készülőfélben lévő új elektronikus kommunikációs törvényének, és bár a kormánykoalíció nem hivatalosan már elfogadta azt, az üggyel kapcsolatban várhatóan novemberben zajló vitákat követően akár több változást is eszközölhetnek rajta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a törvény végleges változata pontosan mikor lép majd hatályba.

Hasonló törvények életbe léptetése várható a közeljövőben az Európai Unió több országában – nyilatkozta Juhapekka Ristola, a finn hírközlési miniszter. Ristola elmondta, hogy az új tövény értelmében a tizenöt esztendős, illetve annál idősebb fiatalkorúak mobiltelefonjának pozícióját csak akkor követhetik figyelemmel a szülők, amennyiben gyermekük arra korábban engedélyt adott, viszont a tizenötödik életévüket be nem töltött gyermekektől nem kötelesek beleegyezést kérni a szülők. A törvény kitér arra is, hogy vészhelyzetben természetesen a gyermek korától és engedélyétől függetlenül le lehet ellenőrizni a mobil készülék tartózkodási helyét.

Az északi országban jelenleg a TeliaSonera és az Elisa nevezetű mobil operátorok üzemeltetnek helymeghatározási szolgáltatásokat, melyek mintegy százméteres pontossággal működnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés