Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindul a Pannon GSM EDGE szolgáltatása Budapesten

Kütyük

Elindul a Pannon GSM EDGE szolgáltatása Budapesten

A tavasszal megkezdett kísérletek után a Pannon GSM október 20-án, Európában elsőként elindítja az EDGE szolgáltatást együttműködő partnerei számára.

A megoldás a jelenlegi EDGE-képes mobiltelefonokkal ISDN sebességű adatletöltést tesz lehetővé. A hamarosan megjelenő új készülékekkel további sebességnövekedés várható.

Az EDGE a város több helyszínén érhető el, köztük az Infopark és a Westend területén. A rendszer képességeit a szolgáltató öt nagyvállalati ügyfele, illetve a két műszaki felsőoktatási intézmény oktatói és hallgatói próbálják ki mindennapi munkájuk során, a Pannontól és a Nokiától kapott telefonokkal. A Pannon GSM az eredményektől függően dönt a technológia kereskedelmi bevezetéséről.

A Pannon GSM és a Nokia idén május 14-én hajtotta végre Európa első nyilvános kísérleti EDGE hívását. Az azóta eltelt időszakban a Pannon GSM munkatársai a Budapest több pontján rendelkezésre álló szolgáltatás kiépítésén dolgoztak.

Az EDGE technológia előnye, hogy harmadik generációs mobilszolgáltatások nyújthatók segítségével, és tágabbra nyílik az út az olyan, nagy sávszélességet igénylő alkalmazások előtt, mint a mobiltelefonon nézhető televízióműsorok, filmek, interaktív játékok és a munkahelyi hálózat távoli elérése. Az EDGE ugyanakkor, egy UMTS beruházás töredékéért, licenszdíj, és nagyobb műszaki akadályok nélkül a létező GSM hálózatra telepíthető.

˝Tisztában vagyunk azzal, hogy a Pannon GSM ügyfeleit nem a technológia, hanem az általa nyújtott szolgáltatás és a teljes mobilitás érdekli. Ezzel együtt büszkék vagyunk, hogy a Pannon GSM a világ élvonalába tartozik egy olyan új megoldás bevezetésében, amellyel előfizetőink a ma már egyre inkább elvárt adatátviteli sebesség elérésével ehhez a teljes mobilitáshoz közelebb kerülhetnek˝ – mondta Klaus Holgaard Rasmussen, a Pannon GSM vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés