Connect with us

technokrata

Újraindul a korábban jogtalannak tartott forgalomátirányítás

Kütyük

Újraindul a korábban jogtalannak tartott forgalomátirányítás

A Verisign bejelentette, hogy korábbi álláspontját megváltoztatva ismét életbe lépteti az egyszer már beszüntetett forgalomátirányítási szolgáltatását.

Körülbelül egy hónapja robbantott ki heves vitát a Verisign az elírt vagy nem létező webcímek kérelmeinek saját website-jára való átirányításával. A monopolhelyzetben levő kaliforniai cég számára ugyanis a temérdek nem létező URL begépelése sok, hirdetők felé eladható kattintást hozott. A változás azonban akadályokat gördített több szolgáltatás, például az antispam eljárások számára. Így a hálózati adminisztrátorok nekiláttak kiküszöbölni a cég változtatása jelentette ˝problémát˝. A Site Finder miatt aztán be is perelték a Verisign-t, a jogi eljárást egy kaliforniai cég indította arra hivatkozva, hogy a Verisign visszaél a domainnév rendszer felett birtokolt hatalmával.

Nem sokkal ezt követően a Verisign bejelentette: tervet készített Site Finder szolgáltatásának megszüntetésére. Erre azután került sor, hogy az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) elrendelte: a cég állítsa vissza a korábbi állapotot. Russel Lewis, a Verisign vezetője elismerte az ICANN-nel való levélváltást, mi több, közölte, hogy fejet hajtanak annak kérése előtt. Ezt az október 3-ai eseményt tette érvénytelenné a Verisign legújabb lépése…

Nemrég azonban bejelentette a legfontosabb TLD-ket karban tartó cég, hogy egy 30-60 napos periódust követően újra fogja indítani sokat vitatott szolgáltatását. A cég szóvivőinek elmondása szerint ugyanis megvizsgálták a Site Findert, és nem találtak biztonsági vagy stabilitási problémákat. A Verisign úgy látta, hogy a legtöbb, felé jelzett probléma annyira kicsi volt, hogy ezek kiküszöbölése (vagy elfogadása) nem okozhat különösebb gondot senki számára sem. A panaszok áttanulmányozása után azért mégiscsak kiegészítették a szolgáltatást: többek között már támogatja a nem angolszász nyelvek egy részét. Azt is közölték, hogy egy gyorsan elvégzett felmérés szerint az internetezők 84 százaléka pozitívan állt hozzá a szolgáltatáshoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp