Connect with us

technokrata

Európában megduplázódott a szélessávú Internet-hozzáférések száma

Kütyük

Európában megduplázódott a szélessávú Internet-hozzáférések száma

Tavaly megduplázódott az EU-ban a szélessávú Internet-csatlakozások száma, némely országban az USA-t meghaladó mértékben bővült a penetráció.

Az Európai Unió távközlési biztosának, Erkki Liikanennek elmondása szerint dramatikus változás zajlott le a szélessávú Internet-hozzáférések szempontjából az elmúlt tizenkét hónap alatt. Liikanen ezt közvetlenül a vezető európai távközlési szolgáltatók és készülékeket gyártók találkozója után jelentette ki. ˝Ebben a szegmensben jelenleg évi száz százalékos bővülést tapasztalunk, és semmi jele sincsen annak, hogy ez lassulna. Érezni lehet a változás szelét a levegőben.˝ – áradozott a skandináv származású biztos. Liikanen kifejtette, hogy Belgium, Hollandia, Svédország és Dánia már napjainkban magasabb szinttel rendelkezik a broadband Internet-kapcsolatok arányát tekintve, mint az Amerikai Egyesült Államok.

A Brüsszelben, zárt ajtók mögött megtartott tanácskozáson Marco Tronchetti, a Telecom Italia vezetője ismertette, hogy az Unió országaiban a harmadik negyedévben a szélessávú előfizetői vonalak száma már megközelítette a 20 milliót, s ezeknek 41 százalékát a piacon újnak mondható szolgáltatók biztosították. Tömegpiaccá válik a szélessávú Internet-hozzáférések szegmense (legalábbis az Európai Unióban), mondta beszédében Tronchetti.

Az olyan óriáscégek vezetői, mint a BT, az Ericsson, a France Telecom, a Deutsche Telekom stb., megvitatták azokat a módszereket is, amivel tovább fokozható a broadband Internet-kapcsolatok számának növekedése, illetve az EU ezenirányú termelékenysége és versenyképessége.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp