Connect with us

technokrata

PC-s multimédia mobiltelefonokon az Intel és a Sony Music jóvoltából

Kütyük

PC-s multimédia mobiltelefonokon az Intel és a Sony Music jóvoltából

Az Intel és a Sony Music Entertainment ma bejelentette, hogy együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy a felhasználóknak lehetőséget biztosítsanak a Sony Music Entertainment által nyújtott zenék, képek, videók és egyéb tartalmak elérésére a nagy teljesítményű Intel-alapú mobiltelefonokról és PDA-król.

A két cég együtt dolgozik azon, hogy az Intel Personal Internet Client architektúráján (Intel PCA) optimális módon futtathatóvá tegyék a Sony Music Entertainment mobil alkalmazásait és tartalmait – és ezzel PC-minőségű digitális hang- és videolejátszást tegyenek lehetővé a rádiótelefonokon. Terveik közé tartozik az alkalmazások és tartalmak együttes fejlesztése is az Intel-alapú telefonokra; olyan alkalmazásoké például, amelyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy PC-s multimédia tartalmakat használjanak mobiltelefonjukon.

˝A zene – különösen a zenei videók – lejátszása a mobileszközök egyik legígéretesebb felhasználási területe lehet˝ – mondta Ron Smith, az Intel Wireless Communications and Computing csoportjának rangidős alelnöke. ˝Az együttműködés révén a felhasználók bárhová magukkal vihetik a Sony Music emelt szintű tartalmait és élvezhetik annak minőségét˝.

˝A Sony Music Entertainment és az Intel együttműködése a mobiltelefon-vásárlók által elvárt gazdag multimédiás tartalom ígéretét rejti˝ – tette hozzá Phil Wiser, a Sony Music Entertainment műszaki igazgatója. ˝Nagy izgalommal tekintünk a közös munka elé, amelynek célja, hogy az Intel PCA architektúrája által támogatott, fejlett video-, audio- és három dimenziós funkciók előnyeit kihasználó termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre. Azzal, hogy termékeinket erre a nagyteljesítményű platformra optimalizáljuk, az a szándékunk, hogy lenyűgöző felhasználói élményt biztosíthassunk a Sony Music mobil alkalmazásaihoz és tartalmaihoz˝.

Az Intel és a Sony Music Entertainment a telefongyártókkal és a vezeték nélküli távközlési szolgáltatókkal is együttműködik majd annak érdekében, hogy a Sony Music mobil alkalmazásai és tartalmai a világon mindenhol elérhetővé váljanak az Intel PCA-alapú telefonokon és a fejlett vezeték nélküli hálózatokon. A Sony Music mobiltermékeinek és -szolgáltatásainak választéka lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli távközlési szolgáltatók sokféle személyre szabott szolgáltatást kínálhassanak előfizetőiknek, például képek, csengőhangok, zenei videók és egyéb zenei szórakoztató szolgáltatások letöltését és élvezetét. A telefongyártók számára az ehhez hasonló együttműködések izgalmas ˝készülék + tartalom˝ csomagok forgalomba hozatalát teszik lehetővé, valamint lehetőséget adnak a telefonok új, fejlett funkcióinak bemutatára. Az együttműködés első kézzelfogható eredményei várhatóan a távközlési szolgáltatók és készülékgyártók 2004 elején megjelenő termékeiben lesznek majd láthatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle