Connect with us

technokrata

MP3-letöltés: a Kazaa népszerűségére törnek Európában

Kütyük

MP3-letöltés: a Kazaa népszerűségére törnek Európában

Míg az Amerikai Egyesült Államokban továbbra is a Kazaa a legnépszerűbb állományletöltő alkalmazás, addig a világ többi részén másként alakul a helyzet.

A hálózati eszközöket gyártó Sandvine, ki tudja milyen megfontolásból, de készített egy felmérést, mely az aktuális peer to peer trendet vizsgálta. A vállalat úgy találta, hogy nagy különbségek tapasztalhatók Észak-Amerika és Európa (illegális) letöltési szokásai között. A Fasttrack hálózatát használó alkalmazások (például a Kazaa és a Grokster) továbbra is dominálnak az USA-ban, más országok esetében már jóval szegmentáltabb a ˝piac˝.

Németország, Egyesült Királyság, Izrael – ezen országokban növekszik az elektronikus szamár, azaz az Edonkey népszerűsége. Annyira, hogy a Sandvine szerint (végre?) többszereplőssé válik a terep. Néhány szám, hogy jobban átlátható legyen az újabb keletű kliens népszerűsége: a (peer to peer file-cserében érdekelt) németek 52 százaléka használja az Edonkey-t, s ˝csak˝ 42 százalékuk a Fasttrack-alapú alkalmazásokat (3,6 százalék jut a WinMX részére, s 4 ezrelék a Gnutella-ra). Izraelben is pontosan ugyanekkora az arány az Edonkey javára, ám itt valamivel többen (47 százalék) használják a Fasttracket, mint Németországban. Nagy Britanniában 59/20/20 százalék a részesedése a Fasttrack-alapú file-cserélőknek, a WinMX-nek és az Edonkey-nek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp