Connect with us

technokrata

ITU Telecom World – töretlenül fejlődő technológiák

Kütyük

ITU Telecom World – töretlenül fejlődő technológiák

Az ITU Telecom World 2003 kapcsán Sugár András, a Westel Mobiltávközlési Rt. vezérigazgatója a bemutatott eszközök és megoldások alapján elmondta, hogy a mobilkommunikációs megoldásokat illetően töretlenül fejlődnek az adat- és képfeldolgozás, illetve -továbbítás vezeték nélküli technológiái.

A vezérigazgató aláhúzta: míg négy évvel ezelőtt ugyanezen a kiállításon még a kamerás telefon volt a szenzáció, addig ma már azt nézik a szakemberek, hogy egy-egy ilyen készüléknek milyen képfelbontása, és a színhűsége, illetve azt, hogy milyen sebességgel tudja továbbítani az információkat.

Sugár András a fejlődés egyik példájaként azokat a memóriakártyákat említette meg, amelyeket egy-egy telefonba belehelyeznek, és ezáltal a készülék sokkal több információt tud tárolni, illetve sokkal jobb képet tud megjeleníteni. A vezérigazgató ezzel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg ezek a memóriakártyák 512 MB kapacitásúak, ám az SD Card Association előrejelzése szerint jövőre már 1 GB, míg 2007-re 32 GB kapacitású lesz egy ilyen kártya.

Sugár András elmondta azt is: a szolgáltatóknak, illetve a technológiát és eszközöket fejlesztő cégeknek a jövőben Európában is jobban össze kell fogniuk ahhoz, hogy az új megoldásokban élen járjanak. Példaként Japánt említette meg, ahol a fejlesztő cégek már nem maguk találják ki az újdonságokat, hanem az operátorok, a szolgáltatók igényeinek megfelelően alakítják ki mindezt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp