Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késik a 3G, marad a 2,5G, vagyis a GPRS

Kütyük

Késik a 3G, marad a 2,5G, vagyis a GPRS

Európában a harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásokra előfizetők száma csak 2006 körül fog jelentős mértékben megugrani, 2008-ban viszont már a mobilosok kétharmada 3G technológiákat fog használni – derül ki egy az Analysys piackutató cég által a napokban kiadott tanulmányból.

Az elemzők úgy vélik, hogy az UMTS szolgáltatások térnyerését jelen pillanatban még számos tényező hátráltatja, így például többek közt különböző anyagi és technikai nehézségek. Egyelőre nagyon kevés harmadik generációs készülék van forgalomban, és az is kérdéses, hogy az előfizetők részéről megfelelő igény mutatkozik-e az új szolgáltatások iránt.

A piackutató cég előrejelzései szerint Nyugat-Európában az idei év végén mindössze 1,3 millió aktív harmadik generációs előfizetés lesz, és a helyzet az ezt követő hónapokban sem fog rohamosan javulni. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, 2005 végén már 20 millió 3G előfizető lesz a régióban, azonban még ez is elenyésző a népes 2-2,5G táborhoz képest. A régióban az eddigiekben egyébként csak a Hutchison 3G, a Manx Telecom és a Mobilkom Austria indított kereskedelmi UMTS szolgáltatásokat.

A 3G késése értelemszerűen magával hozza a 2,5G, vagyis GPRS technológia életciklusának meghosszabbodását, illetve a GPRS-szel kapcsolatos bevételek vártnál jobb alakulását. Az európai GPRS piacon az idei évben 15 milliárd eurós, 2006-ban pedig már nem kevesebb mint 73 milliárd eurós forgalmat fognak lebonyolítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés