Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több memória kerül a mobiltelefonokba

Kütyük

Egyre több memória kerül a mobiltelefonokba

Az Intel egy olyan új chiptokozási megoldással rukkolt elő, melynek segítségével minden korábbinál nagyobb kapacitású memóriák kerülhetnek majd a nagy tudású mobiltelefonokba.

Curt Nichols, az Intel flash termékek gyártásával foglalkozó részlegének alelnöke és egyben vezérigazgatója elmondta, hogy a StrataFlash Wireless Memory System névre keresztelt technológia révén a mobiltelefonok gyártó cégek ugyanakkora fizikai méretek mellett kétszer akkora adattároló kapacitású memóriachipeket alkalmazhatnak, mint az eddigiekben. Nichols utalt arra, hogy az új tokozási eljárás lehetővé teszi, hogy egy-egy mobil készülék akár 1 Gb méretű memóriával rendelkezzen.

Ahogy nő a mobiltelefonok tudása, úgy növekszik a bennük alkalmazott memóriák kapacitása. Az elmúlt időkben annak lehettünk tanúi, hogy a mobilok memóriakapacitása kétévente duplázódott, jelen pillanatban pedig már ott tartunk, hogy átlagosan tizenöt havonta nő kétszeresére a mobilok memóriája. Ez elsősorban annak következménye, hogy az újgenerációs mobilok rengeteg szolgáltatással rendelkeznek, ezen szolgáltatások és a hozzájuk tartozó adatok pedig csak úgy falják a szabad memóriát.

Dél-Koreában mobiltelefonok segítségével manapság már televíziós adások rögzítésére is lehetőség van, vagyis kétség sem férhet ahhoz, hogy a mobilokban egyre nagyobb memóriákat kell alkalmazni – mondta a bejelentés kapcsán Nichols, majd hozzátette, hogy a StrataFlash Wireless Memory System memóriachipek tömeggyártása valamikor 2004 első negyedévében fog megkezdődni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés