Connect with us

technokrata

Amerikában feljövőben van a GSM

Kütyük

Amerikában feljövőben van a GSM

Az Európában domináns szerepet játszó GSM immár Észak-Amerikában is egyre komolyabb kihívást jelent a CDMA technológia számára, melyet jól példáz, hogy a régióban közel háromszor nagyobb mértékben növekszik a GSM előfizetők száma, mint a CDMA előfizetőké.

Chris Pearson, a 3G Americas nevű mobil szervezet alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy 2002 júniusa és 2003 júniusa között több mint ötvenhét százalékkal növekedett az észak-amerikai GSM előfizetők száma.

Pearson felhívta a figyelmet arra, hogy bár a GSM rendkívül dinamikus növekedésbe kezdett, az amerikai piacon még hosszú út vár rá a teljes sikerig, hiszen Észak-Amerikában jelen pillanatban 71 millió CDMA és mindössze 22 millió GSM előfizető van. Jelen pillanatban kétség sem férhet a CDMA mobilpiaci dominanciájához, azonban nem szabad elmennünk a tény mellett, hogy az idők változnak és a GSM feljövőben van – nyilatkozta Pearson.

Előrejelzések szerint egyébként rövid időn belül az említett 22 millióról 55 millióra fog nőni az amerikai GSM előfizetők száma, melyben nem kis szerepet játszik, hogy a Cingular Wireless, az AT&T Wireless és a T-Mobile USA GSM technológiákra kíván váltani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp