Connect with us

technokrata

Immár nyomtathatunk is a Nokia okostelefonokról

Kütyük

Immár nyomtathatunk is a Nokia okostelefonokról

A 7650, 3650 és 6600 típusjelzésű Nokia okostelefonok mostantól immár egyes Bluetooth kompatibilis nyomtatókkal is összekapcsolhatók, természetesen vezetékek használata nélkül.

Emlékezetes, hogy a Nokia és a Hewlett-Packard az idén februárban megrendezett 3GSM konferencia keretein belül számolt be arról az együttműködési szerződésről, melynek eredményeképp a vezeték nélküli nyomtatás a kamerás mobilok piacán is valósággá válhat. Nos az említett cégek munkatársai nem pihentek az elmúlt hónapokban, ennek eredményeképp pedig mostantól elérhető a Nokia féle Series 60 platformra készített mobiltelefonos nyomtatási alkalmazás, a Hewlett-Packard által kifejlesztett Mobile Printing Application Software.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok térnyerésével párhuzamosan a jövőben várhatóan egyre nagyobb igény mutatkozik majd a mobil nyomtatási megoldások iránt is. Az IDC piackutató cég szerint az idei esztendőben mintegy 56,8 millió darab kamerás mobil fog gazdára találni, 2006-ban pedig az előrejelzések szerint már nem kevesebb mint 215,9 millió ilyen készüléket fognak eladni a gyártók.

A BPP (Bluetooth Basic Print Profile) technológiára épülő Mobile Printing Application Software révén a Series 60 alapú Nokia okostelefon tulajdonosok immár minden további nélkül nyomtathatnak fényképeket, multimédiás üzeneteket, SMS-eket, elektronikus leveleket, jegyzeteket, naptári bejegyzéseket, vagy például telefonkönyv bejegyzéseket, persze mindehhez egy Bluetooth kompatibilis nyomtató is szükségeltetik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle