Connect with us

technokrata

300. ADSL-előfizetőjét köszönti az Emitel

Kütyük

300. ADSL-előfizetőjét köszönti az Emitel

Az Emitel közel egy éve vezette be az ADSL szolgáltatást körzeteiben, a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskőrösi és a 79-es bajai primer körzetben.

A szolgáltatás elindítását az Ericsson Magyarországgal kötött szerződés tette lehetővé, amely az újonnan kifejlesztett Ethernet DSL Access (EDA) rendszer telepítését foglalta magába. Az EDA rendszer előnye a hagyományos DSL rendszerekkel szemben, hogy skálázhatósága segítségével kis költséggel és helyigénnyel lehetővé teszi olyan szélessávú összeköttetés létrehozását, amely a ritkán lakott, kisebb településeken is elérhetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését. Ezáltal gazdaságos a fenntartása és karbantartása is.

A szolgáltatás bevezetése az első időszakban csak a nagyobb városokra korlátozódott, majd az előfizetők igénye alapján az Emitel továbbfejlesztette és kiterjesztette ADSL-hálózatát a kisebb lélekszámú településekre is. A szolgáltatás népszerűségét tükrözi, hogy immáron a 300. előfizetőt mondhatja magáénak a társaság.

A szolgáltatás az alábbi 21 településen vehető igénybe jelenleg: Baja, Bácsalmás, Császártöltés, Dávod, Fajsz, Hajós, Jánoshalma, Jászszentlászló, Kalocsa, Kelebia, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunfehértó, Soltvadkert, Madaras, Mélykút, Miske, Páhi, Sükösd és Tompa. A közeljövőben további 5 község kapcsolódik be az ADSL vérkeringésébe: Harta, Dunaszentbenedek, Érsekcsanád, Dunavecse és Fülöpszállás.

Szeptemberben az Emitel pályázatot nyújtott be az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz annak érdekében, hogy rövid időn belül lehetőséget nyújtson további, alacsony lakosszámú települések részére, szélessávú Internet elérésére. A „Szélessávú Internet-infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein” néven (IHM HHÁT-2) meghirdetett pályázat anyaga a társaság meglévő rendszerére épül, mellyel 51, ADSL szolgáltatással nem rendelkező település fejlesztését tűzte ki céljául.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp