Connect with us

Hirdetés

technokrata

300. ADSL-előfizetőjét köszönti az Emitel

Kütyük

300. ADSL-előfizetőjét köszönti az Emitel

Az Emitel közel egy éve vezette be az ADSL szolgáltatást körzeteiben, a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskőrösi és a 79-es bajai primer körzetben.

A szolgáltatás elindítását az Ericsson Magyarországgal kötött szerződés tette lehetővé, amely az újonnan kifejlesztett Ethernet DSL Access (EDA) rendszer telepítését foglalta magába. Az EDA rendszer előnye a hagyományos DSL rendszerekkel szemben, hogy skálázhatósága segítségével kis költséggel és helyigénnyel lehetővé teszi olyan szélessávú összeköttetés létrehozását, amely a ritkán lakott, kisebb településeken is elérhetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését. Ezáltal gazdaságos a fenntartása és karbantartása is.

A szolgáltatás bevezetése az első időszakban csak a nagyobb városokra korlátozódott, majd az előfizetők igénye alapján az Emitel továbbfejlesztette és kiterjesztette ADSL-hálózatát a kisebb lélekszámú településekre is. A szolgáltatás népszerűségét tükrözi, hogy immáron a 300. előfizetőt mondhatja magáénak a társaság.

A szolgáltatás az alábbi 21 településen vehető igénybe jelenleg: Baja, Bácsalmás, Császártöltés, Dávod, Fajsz, Hajós, Jánoshalma, Jászszentlászló, Kalocsa, Kelebia, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunfehértó, Soltvadkert, Madaras, Mélykút, Miske, Páhi, Sükösd és Tompa. A közeljövőben további 5 község kapcsolódik be az ADSL vérkeringésébe: Harta, Dunaszentbenedek, Érsekcsanád, Dunavecse és Fülöpszállás.

Szeptemberben az Emitel pályázatot nyújtott be az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz annak érdekében, hogy rövid időn belül lehetőséget nyújtson további, alacsony lakosszámú települések részére, szélessávú Internet elérésére. A „Szélessávú Internet-infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein” néven (IHM HHÁT-2) meghirdetett pályázat anyaga a társaság meglévő rendszerére épül, mellyel 51, ADSL szolgáltatással nem rendelkező település fejlesztését tűzte ki céljául.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés