Connect with us

technokrata

A legnépszerűbb fizetős zeneletöltő szolgáltatás Windows alatt

Kütyük

A legnépszerűbb fizetős zeneletöltő szolgáltatás Windows alatt

Amikor tavasszal útjára indította az Apple iTunes Music Store-ját, maga sem gondolta volna, hogy a csak Mac-es környezetben használható szolgáltatás gyorsan hatalmas népszerűségre tesz szert. A felhasználók egy jóval szélesebb rétegét kívánják most elérni a Windows-os változattal.

Várhatóan a következő héten terjeszti ki az Apple Computer iTunes Music Store-ját a Windows-os számítógépeket használók számára. Ezzel egyébként már tavasz óta adós: Steve Jobs cége nem sokkal a szolgáltatás megjelenése után bejelentette, hogy Windows-os környezetben is elérhető lesz – majd valamikor – a zenebolt. Ez a majd valamikor pedig immáron karnyújtásnyira van csak.

Igaz, itt nem számíthat akkora sikerre, mint amit Macintosh platformon el tudott érni (a vállalat jelentése szerint már 10 milliónál több dalt értékesítettek). A piac ugyanis nagyot fordult fél év alatt: a korábbi szkeptikus hozzáállás egyre inkább eufórikussá vált (még a Napster is újjáindult). Az egyre zsúfoltabbá váló terepen pedig nehéz lesz akkora népszerűséget kivívni, mint amit korábban sikerült (hiszen olyan nevekkel kell szembenézni, mint például az Amazon.com vagy a Yahoo).

Egyes elemzések szerint mindenképpen növekedni fog az Apple részesedése ezen a téren; a jövőheti húzással körülbelül a teljes piac 20 százalékát tudhatja majd maga mögött (ez egyébként egy év alatt 600 millió dolláros bevételtöbbletet jelenthet a cég számára). Igaz, a profit meglehetősen alacsony mértéke miatt (egy dalon kevesebb mint 10 centet keres az Apple) továbbra sem várható, hogy az Apple hamarosan a zeneiparból fog megélni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle