Connect with us

Hirdetés

technokrata

3329 dollár és 50 cent büntetés kalózkodásért

Kütyük

3329 dollár és 50 cent büntetés kalózkodásért

A fenti, kereknek cseppet sem nevezhető összegre büntettek meg egy New York-i férfit azért, mert weboldalán keresztül kalóz CD-ket árult. No és persze a ˝szokásos˝ börtönbüntetés sem maradt el…

Hat hónap börtönbüntetésre és közel 3300 dollár bírság megfizetésére köteleztek egy férfit az Amerikai Egyesült Államokban, a washingtoni kerületi bíróságon. A Brooklynban élő negyvenkét éves Alvin A. Davis ugyan kapott egy év próbaidőt, s ha ezalatt nem követ el semmi komolyabb kihágást, akkor a börtönt megússza, de ez idő alatt számítógépet sem használhat (ez a korlátozás hozzásegítheti a ˝jó˝ úton való maradáshoz).

Davis bűne az volt, hogy weboldalán, az EmpireRecords.com-on több mint száz CD-t és kazettát hirdetett eladásra (és tette ezt közel két éven keresztül: 2000. júliusától 2002. októberéig). A hanghordozók azonban mind kalózmásolatoknak bizonyultak. A brooklyni férfit az FBI egyik ügynöke kapta el, aki kétszáz CD megvételével ejtette csapdában Davis-t. Ezt követően az oldalt bezáratták, a kalózt pedig átszállították New Yorkból Washingtonba.

Az RIAA természetesen örömmel vette a szigorú ítélet kirovását, méltatva a kiszabott hathónapnyi börtönbüntetés elrettentő erejét. Cary Sherman, az RIAA elnöke külön meg is köszönte a hatóságoknak a gyanúsított elfogását és felelősségre vonását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés