Connect with us

technokrata

Felrobbanó Nokia mobiltelefonok

Kütyük

Felrobbanó Nokia mobiltelefonok

Az elmúlt napokban-hetekben kétszer is előfordult, hogy egy váratlanul felrobbanó Nokia mobiltelefon megsebesített valakit – a finn gyártó vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban.

Az elmúlt héten csütörtökön egy hollandiai bevásárlóközpont alkalmazottjának lába égett meg akkor, amikor zsebében tartott Nokia mobil készüléke hirtelen felrobbant. Juliette Oolders, a holland fogyasztóvédelmi hivatal munkatársa elmondta, hogy egy újabb típusú Nokia mobiltelefonról van szó, noha konkrét részleteket nem kívánt elárulni a készülékről. Oolders hozzátette, hogy a mostani eset sajnos nem egyedi, ugyanis idén augusztusban egy harminchárom esztendős holland nő is megsérült, amikor Nokia telefonja felrobbant a kezében. A finn gyártó munkatársai elmondták, hogy alapos vizsgálat indult az esetekkel kapcsolatban, további kommentárt azonban nem fűztek az ügyhöz.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek egyre inkább elbizonytalanítják az előfizetőket a mobiltelefonok biztonságosságát illetően. Mint ismeretes, az utóbbi időkben a mobil készülékek sugárzása és a daganatok kialakulása közötti kapcsolat okozott komolyabb riadalmat a mobilosok körében, illetve mostanság egyre több olyan esetről lehet hallani, hogy bizonyos mobil készülékek annyira túlhevülnek, hogy egyszerűen megolvadnak. A gyártók szerint a robbanásos és olvadásos esetek hátterében elsősorban a rossz minőségű utángyártott akkumulátorok állnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp