Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a világ első 2 megapixeles kamerás mobiltelefonja

Kütyük

Bemutatkozott a világ első 2 megapixeles kamerás mobiltelefonja

A Casio Computer a napokban Tokió közelében megrendezett Ceatec Japan 2003 szakkiállítás keretein belül bejelentette a világ első olyan mobiltelefonját, mely 2 megapixeles felbontású integrált digitális fényképezőgéppel van felvértezve.

Érdekesség, hogy a bejelentésre mindössze hat hónappal azt követően került sor, hogy megjelentek a piacon az első 1 megapixeles felbontású kamerás mobilok.

Miközben a konkurens Fujitsu, Mitsubishi Electric, illetve Sony kínálatában jelenleg a maximálisan 1280×960 pixeles, tehát SVGA felbontású képek készítésére alkalmas kamerás mobilok jelentik a csúcsot, addig a Casio vadonatúj mobil készülékével akár már 1600×1200 pixeles, vagyis UXGA felbontású fotók is készíthetők. A Casio újdonsága ezenkívül egyébként 1280×320 pixeles panoráma üzemmódban, valamint alacsony felbontású, 320×240 pixeles (QVGA) fényképező módban is használható.

A nem kevesebb mint 12,8 MB integrált memóriával, valamint SD (Secure Digital) bővítőhellyel ellátott Casio kamerás mobil autofókusz, valamint tízszeres digitális zoom szolgáltatással is rendelkezik. A beépített memória a gyártó közlése szerint harminckét darab maximális felbontású fénykép eltárolásához elegendő. A Casio A5403CA típusjelzésű, széthajtható kialakítású készülék belső kijelzője 2,2 colos és QVGA felbontású, külső LCD-je pedig 1,1 colos képátlóval rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés