Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanásszerűen nő az online játékpiac

Kütyük

Robbanásszerűen nő az online játékpiac

Becslések szerint tízszereződni fog az Internetről letölthető játékok piaca a jövőben.

Az IDC piackutató cég elemzése szerint az idei, 52,7 millió dolláros méretét jócskán meg fogja haladni 2007-re a letölthető játékok piaca az Egyesült Államokban. 2007-re – az IDC kutatói szerint – már 760 millió dolláros forgalom fog származni ebből a szegmensből. Mindezt arra alapozzák, hogy egyre szélesebb rétegeket ér el majd a játékláz, illetve a szélessávú Internet-hozzáférések folyamatos terjedése is erősíti a növekedést.

˝Tapasztalatgyűjtéssel és fejlődéssel eltöltött évekkel a háta mögött az online PC játékipar közelebb van a kézzelfogható és folyamatos nyereségtermeléshez, mint valaha.˝ – fejtette ki véleményét Schelley Olhava, az IDC interaktív fogyasztói szolgáltatások és szórakoztatóelektronikai eszközök kutatását felügyelő programmenedzser. Az ipar egy jelentős változásnak a szemtanúja már most is, hiszen egyre gyakoribbak az olyan bejelentések, melyekben a játékok online letölthetőségéről számolnak be az egyes cégek (gondoljunk például a múltheti America Online tájékoztatásra). Ázsiában néhol már az online játékvásárlás vezet az internetes eladások tekintetében.

Az IDC szerint nem lesz szegmentálódás az egyes játékváltozatok növekedése szempontjából. A kutatócég úgy véli, hogy az egyszerű pókerjátékoktól a legbonyolultabb szerepjátékokig, mindenfajta szórakozást, kikapcsolódást biztosító szoftver kelendősége folyamatosan emelkedni fog.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés