Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötödére csökkenhet a mobiltelefonos chipek fogyasztása

Kütyük

Ötödére csökkenhet a mobiltelefonos chipek fogyasztása

Az IBM egy olyan új technológiai megoldásról számolt be, melynek segítségével akár ötödére csökkenthető a mobiltelefonokban fellelhető mikroprocesszorok fogyasztása.

A legnagyobb számítógépgyártók között jegyzett vállalat kutatói az újgenerációs mobil chipek esetében számos olyan gyártástechnológiai eljárást felhasználnak, melyek együttes alkalmazására mindeddig nem volt példa. Az IBM munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy immár semmi akadálya nincs annak, hogy bipoláris Si-Ge chipeket állítsanak elő SOI (Silicon On Insulator) technológiák segítségével. SOI technológiákat korábban elsősorban csak hagyományos CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) chipek gyártásához használtak.

Bár a fejlesztési munkálatok a legnagyobb rendben folynak, az IBM úgy véli, hogy az új technológia segítségével készülő első mikroprocesszorok leghamarabb 5 év múlva jelenhetnek meg a kereskedelmi forgalomban. A többek közt kéziszámítógépekben, okostelefonokban és mobiltelefonokban is felhasználható chipek minden korábbinál alacsonyabb fogyasztással, nagyobb teljesítménnyel és szélesebb szolgáltatási körrel kecsegtetik a gyártókat, valamint a felhasználókat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés