Connect with us

technokrata

Nokia N-Gage mobil játékgép – forradalmian új játékélmény

Kütyük

Nokia N-Gage mobil játékgép – forradalmian új játékélmény

A Nokia a Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón bemutatta új mobil játékeszközét, a Nokia N-Gage játékgépet.

A Nokia N-Gage játékgép innovatív, vezeték nélküli, és több játékos által egyidejűleg közvetlenül és hálózatban egyaránt használható platform, mely élményekben gazdagabb interaktív játékélményt tesz lehetővé.

˝Az N-Gage játékgép összehangolja az online játékélményt a mobilitással: a legfrissebb, minőségi játékok játszásának új módját kínálja azzal, hogy a több, egy térben elhelyezkedő játékost Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével, a nem egy helyen játszókat pedig a mobilhálózaton keresztül kapcsolja össze˝ – mondta Imfred de Jong, a Nokia Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új üzleti modelleket kialakító Nokia N-Gage olyan egyedülálló platform, amely a játékfejlesztők, játékkiadók, hálózat-üzemeltetők és más szolgáltatók számára is lehetőséget biztosít újabb bevételforrások megteremtésére és új játékok illetve szolgáltatáskoncepciók kialakítására. A Nokia N-Gage játékgép Magyarországon és világszerte 2003. október 7-től kapható.

A Nokia N-Gage a kifejezetten a játékokhoz optimalizált, ergonómikus felépítésének köszönhetően egy újszerű mobiljáték-élményt hoz a piacra. A Nokia világszerte elismert fejlesztőkkel és játékkiadókkal, köztük az Activisionnal, az Eidos-szal, a Segával, a Taitoval és a THQ-val dolgozik együtt annak érdekében, hogy a minőségi játékok vonzó és széles választékával léphessen a piacra. A hálózatszolgáltatók belépése az értékláncolatba tovább fokozhatja majd a játék élményét, hiszen a szolgáltatók olyan játékokhoz kapcsolódó mobilszolgáltatásokkal jelennek majd meg, mint pl. a letölthető játékszintek, újabb funkciók és szereplők, vagy a több játékos vagy társaság között megrendezett internetes játékok.

A Nokia N-Gage játékgépre készült igényes játékok külön vásárolhatók majd meg, a MultiMediaCard szabványt használó játékkártyákon. A játékkártya eredményeképpen biztosítható gazdag grafikának, kifinomult hanghatásoknak és a játékok kibővült világának köszönhetően a mobiljátékok használata során egészen újszerű élményben lesz részünk. A Nokia játékkiadóként saját N-Gage márkájú játékokkal is piacra lép, és folyamatosan fejlődő játékportfoliót alakít ki.

A jelentősebb piacokon a Nokia N-Gage és a hozzá kapcsolódó játékok a nagyobb viszonteladóknál, a játék és videójáték-szaküzletekben, valamint a mobiltelefon-forgalmazás hagyományos csatornáin keresztül lesznek megvásárolhatók.

A Nokia örömmel várja a Nokia N-Gage játékgéphez innovatív új ötleteket megvalósító és kifejlesztő játékipari szereplők jelentkezését. A Nokia N-Gage játékgéppel kapcsolatban érdeklődő, így a Nokia N-Gage és más Nokia készülékekre és platformokra készült alkalmazásokkal kapcsolatos információra kíváncsi játékfejlesztők további tájékoztatást a www.forum.nokia.com/games internetes oldalon találhatnak.

A Nokia N-Gage mobil játékgép a játékok mellett digitális zenelejátszót (MP3 és AAC), sztereó FM rádiót, valamint háromsávos GSM 900/1800/1900 mobiltelefont is tartalmaz.

Funkciók:
– Nagy, 176×208 pixel méretű, 4096 árnyalatot megjelenítő, színes kijelző háttérvilágítással
– Series 60 platform és Symbian operációs rendszer (OS)
– Bluetooth vezeték nélküli technológia a játékokhoz
– ˝Rocker˝ nyolc irányban mozgatható irányítógomb a játékokhoz
– Multimédiás üzenetküldés (MMS)
– Háromsávos GSM (900/1800/1900), GPRS mobiltelefon
– Digitális zenelejátszó (AAC/MP3) és sztereó FM rádió
– Nokia Audio Manager szoftver PC-re a saját zenei állományok kezelésére
– Átfogó alkalmazáskínálat; elektronikus levelezés és személyes információk kezelése
– XHTML böngészés
– Java alkalmazások támogatása
– Csatlakoztathatóság: naptár-szinkronizáció a személyi számítógéppel, USB kábel a zenefájlok és az alkalmazások letöltéséhez

A használat időtartama:
– Játékok: 3-6 óra (a játék típusától függően)
– Beszélgetési idő: 2-4 óra
– Készenléti idő: 150-200 óra
– Zenehallgatás: 8 óra
– Rádió: 20 óra

Jellemző méretek:
– Térfogat: 139 köbcentiméter
– Méret (hosszúság x szélesség x magasság): 133,7×69,7×20,2 milliméter
– Tömeg: 137 grammSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp