Connect with us

technokrata

Nagy felbontású új mobil kijelző a Sharptól

Kütyük

Nagy felbontású új mobil kijelző a Sharptól

A Sharp bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan, nagy felbontású, elsősorban mobiltelefonokban történő felhasználásra szánt folyadékkristályos kijelzőt, mely egyrészt rendkívül nagy felbontással rendelkezik, másrészt pedig akár teljes méretű weboldalak megjelenítésére is képes.

A világ legnagyobb LCD televízió gyártójaként jegyzett vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs kijelző 2,6 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 307.220 pixel (VGA). Utóbbi felbontás egyébként négyszerese a jelenlegi, 76.800 pixeles mobiltelefon kijelzőkének.

A Sharp szerint az új folyadékkristályos kijelző olyan adottságokkal (nagy felbontás, élethű színek, tökéletes élesség) rendelkezik, melyek révén segítségével immár a mobiltelefonokon is közel PC-s minőségben tekinthetők meg az internetes oldalak, szöveges állományok, vagy éppen táblázatok. A mobilos weboldalak tartalma az eddigiekben QVGA felbontásra (Quarter VGA) volt leegyszerűsítve, a Sharpnak köszönhetően azonban mostantól sokkal gazdagabb webes tartalmak biztosíthatók a parányi mobil készülékeken.

A most bejelentett kijelző újdonságot a Makuhariban holnap kezdődő CEATEC Japan 2003 szakkiállítás keretein belül tekinthetik meg először az érdeklődők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle