Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy felbontású új mobil kijelző a Sharptól

Kütyük

Nagy felbontású új mobil kijelző a Sharptól

A Sharp bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan, nagy felbontású, elsősorban mobiltelefonokban történő felhasználásra szánt folyadékkristályos kijelzőt, mely egyrészt rendkívül nagy felbontással rendelkezik, másrészt pedig akár teljes méretű weboldalak megjelenítésére is képes.

A világ legnagyobb LCD televízió gyártójaként jegyzett vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs kijelző 2,6 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 307.220 pixel (VGA). Utóbbi felbontás egyébként négyszerese a jelenlegi, 76.800 pixeles mobiltelefon kijelzőkének.

A Sharp szerint az új folyadékkristályos kijelző olyan adottságokkal (nagy felbontás, élethű színek, tökéletes élesség) rendelkezik, melyek révén segítségével immár a mobiltelefonokon is közel PC-s minőségben tekinthetők meg az internetes oldalak, szöveges állományok, vagy éppen táblázatok. A mobilos weboldalak tartalma az eddigiekben QVGA felbontásra (Quarter VGA) volt leegyszerűsítve, a Sharpnak köszönhetően azonban mostantól sokkal gazdagabb webes tartalmak biztosíthatók a parányi mobil készülékeken.

A most bejelentett kijelző újdonságot a Makuhariban holnap kezdődő CEATEC Japan 2003 szakkiállítás keretein belül tekinthetik meg először az érdeklődők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés