Connect with us

technokrata

Megszüntetik a jogtalan forgalomátirányítást

Kütyük

Megszüntetik a jogtalan forgalomátirányítást

A Verisign bejelentette, hogy megszünteti a – már többek által bíróságon is támadott – internetes adatforgalom-átirányítást.

Három hete írtunk először arról, hogy a Verisign az elírt vagy nem létező webcímek kérelmeit a saját website-jára irányítja át. A monopolhelyzetben levő kaliforniai cég számára ugyanis a temérdek nem létező URL begépelése sok, hirdetők felé eladható kattintást hozott. A változás azonban akadályokat gördített több szolgáltatás, például az antispam eljárások számára. Így a hálózati adminisztrátorok nekiláttak kiküszöbölni a cég változtatása jelentette ˝problémát˝.

A heves vitákat kiváltott Site Finder szolgáltatás miatt nemrég ráadásul beperelték a Verisign-t. A jogi eljárást egy kaliforniai cég indította arra hivatkozva, hogy a Verisign visszaél a domainnév rendszer felett birtokolt hatalmával. ˝A Verisign .com és .net forgalom átirányítása nemcsak anyagi hasznot hoz vagy fog hozni a Verisign számára, de az Internet alapvető infrastruktúráját is felforgatja, számos cég és magánszemély számára okozva ezzel károkat.˝ – olvasható a hivatalos iratokban.

Úgy tűnik, hogy a sok tiltakozás meghozta az eredményét, mert a Verisign bejelentette: tervet készített Site Finder szolgáltatásának megszüntetésére. Erre azután került sor, hogy az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) elrendelte: a cég állítsa vissza a korábbi állapotot. Az ICANN vezérigazgatója, Paul Twomey levelet küldött a Verisignnak, melyben arra kérte az amerikai vállalatot, szüntesse meg a kialakult helyzetet azzal, hogy a Site Finder helyett ismét a régi, jól ismert hibaüzenet jelenjen meg abban az esetben, ha valaki elgépel egy URL-t.

Russel Lewis, a Verisign vezetője elismerte az ICANN-nel való levélváltást, mi több, közölte, hogy fejet hajtanak annak kérése előtt. A Site Finder honlapja a cikk írásának idejében is elérhető maradt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle