Connect with us

technokrata

A Nokia N-Gage játékportfoliója új interaktív játékokkal bővül

Kütyük

A Nokia N-Gage játékportfoliója új interaktív játékokkal bővül

A Nokia a kaliforniai Los Angelesben évente megrendezett E3 kiállításon (Electronic Entertainment Expo) bemutatta a Nokia N-Gage játékgéphez készült új, vonzó játékokat.

A Nokia N-Gage olyan innovatív mobil játékeszköz, amely teljesen új piacot teremt az idő-, hely- és tartalomfüggő játékfajták számára. A szenvedélyes játékrajongók számára megalkotott Nokia N-Gage segítségével a legfrissebb és legnépszerűbb játékok az interneten menet közben és egyszerre több játékossal is játszhatók. A játékok mellett a Nokia N-Gage mobil játékgép digitális zenelejátszót (MP3/AAC), sztereó FM rádiót, valamint háromsávos GSM 900/1800/1900 mobiltelefont is tartalmaz.

A Nokia N-Gage-hez számos kasszasikernek számító játék lesz kapható. A Nokia olyan játékkiadókkal működik együtt, mint az Activision, az Eidos, a Gameloft, a Sega, a Taito, a THQ és az Electronic Arts (EA), annak érdekében, hogy játékportfoliójában a már ismerősen csengő címek mellett teljesen új, eddig nem látott játékelképzelések is helyet kaphassanak.

Az Eidos kibővített Tomb Raider Starring Lara Croft játéka vezeték nélküli játékhálózatot kínál, valamint lehetővé teszi a játékosok számára, hogy saját, mozifilm-jellegű játéksorozataikat mobilhálózaton keresztül megrendezhessék, szerkeszthessék és másokkal megosszák. A Nokia N-Gage-re adaptált sikerjátékok következő generációját képviseli a Gameloft által kiadott Tom Clancy’s SplinterCell, amelyben két játékos a különleges helyzetek közös megoldására össze is kapcsolódhat. A Gameloft kiadásában megjelenő izgalmas programok között megtalálhatjuk a Tom Clancy’s Ghost Recon, a Rayman 3 és a Marcel Desailly Pro Soccer játékokat is.

A vezető videojáték-kiadó, a THQ Inc. leányvállalata, a THQ Wireless is együttműködik a Nokiával az N-Gage mobil játékgép játékkínálatának létrehozásában. A megállapodás értelmében az N-Gage piacra dobásakor a THQ Wireless legnépszerűbb játékai közül a MotoGP áll majd a vásárlók rendelkezésére, az MLB SLAM és a Red Faction pedig még az idei évben kapható lesz.

A Taito Corporation arról számolt be, hogy a vállalat lenyűgözően gazdag játéktartalmakat biztosít majd a Nokia N-Gage mobil játékgép számára. Az N-Gage egyedülálló funkcióit kihasználó Taito játékok közül a Puzzle Bobble VS, egy harcos többszereplős kirakós játék szerepel elsőként a kínálatban, a Taito Memories pedig decembertől lesz kapható.

A Nokia az Electronic Arts-szal (EA), a világ elsőszámú interaktív szórakoztatási szoftver cégével is megállapodást kötött. Az EA egyes játékait a Nokia N-Gage platformján is biztosítja majd. Az idei karácsonyi ünnepektől kezdődően az EA legnépszerűbb játékait kínálja a világszerte 2003. október 7-én megjelenő Nokia N-Gage-en, a világ első mobil és hálózatba kapcsolható játékgépén. Az EA három márkanév alatt forgalmazza majd termékeit: EA SPORTS, EA GAMES, és EA SPORTS BIG.

A Nokia N-Gage egyedülálló szórakoztatási platformot kínál a játékipar, valamint a legfontosabb kiadók, fejlesztők és hálózatszolgáltatók számára. A játékfejlesztőknek a Bluetooth-on és a mobilhálózatokon működő, a hálózatot érzékelő játékok megjelenése nyithat új alkalmat kreativitásuk kiaknázására. A játékok világában a mobilitás lesz a következő nagy lépés, az internetes elemek és szolgáltatások pedig a játékok használatának és a játékközösségekhez való csatlakozásnak új lehetőségeit kínálják majd.

A Nokia játékkiadóként is piacra lép a fokozatosan bővülő játékportfolió részét alkotó Nokia N-Gage márkájú játékokkal. A Nokia kiadásában megjelenő internetes háborús játék, a Pathway to Glory a tervek szerint 2004 tavaszán kerül az üzletekbe.

A Nokia N-Gage játékgép és a (MultiMediaCard szabványon alapuló játékkártyán külön megvásárolható) játékok 2003 októberében jelennek meg világszerte. A karácsonyi ünnepeket megelőző időszakban közel 20 játék lesz kapható, a kínálat pedig rendszeresen új, izgalmas címekkel bővül. A Nokia N-Gage játékgépek és játékok a legtöbb piacon a legfontosabb viszonteladóknál, videojáték-üzletekben, valamint a mobiltelefonok szokásos kereskedelmi csatornáin át lesznek megvásárolhatók.

A Nokia N-Gage játékgép kiváló minőségű, megvilágított színes kijelzővel, valamint nyolc irányban mozgatható irányítógombbal rendelkezik, ergonomikus formáját pedig kifejezetten a mobil játékokhoz tervezték. A Nokia N-Gage játékgéphez készült, kiváló grafikát és fejlett hanghatásokat felvonultató játékok külön játékkártyán vásárolhatók majd meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp