Connect with us

technokrata

A Nokia újraértelmezi az autós kommunikációt

Kütyük

A Nokia újraértelmezi az autós kommunikációt

A Bluetooth SIM hozzáférési profilt (SIM Access Profile SAP) alkalmazó, új vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően hamarosan még egyszerűbbé és kényelmesebbé válhat az autóban történő kommunikáció.

Az innovatív megoldás révén egy készülék a Bluetooth technológia által biztosított vezeték nélküli kapcsolaton át hozzáférhet egy kompatibilis mobiltelefon SIM-kártyájához, és használhatja annak azonosító és kommunikációs funkcióit. A készülék így ugyanúgy képes a telefon SIM-kártyáján található adatok olvasására és újabb adatok felvitelére, mintha a telefon SIM-kártyája vezetékkel kapcsolódna hozzá.

A Nokia Smart Traffic Products a távközlési, számítógépes, és hálózati iparág vezetőiből álló kereskedelmi lobbycsoport, a Bluetooth Special Interest Group (SIG), tagjaként nagymértékben hozzájárult a SAP-elképzelés műszaki megvalósításához. A Nokia úttörő szerepet játszik ezen a területen, és elkötelezett a Bluetooth SAP szabványosításának előmozdítása mellett.

A Nokia Mobile Phones Smart Traffic Products részlegének igazgatója, Razvan Olosu az új megoldásról elmondta: ˝Az új vezeték nélküli Bluetooth SAP profilt fontos fejleménynek tartjuk az autós környezetben zajló kommunikáció jövője szempontjából. Az új Bluetooth SAP profillal az autóban használt berendezés számára elérhetővé válik az esetleg nem messze, egy aktatáskába elrakott kompatibilis mobiltelefon SIM-kártyája, így a berendezés automatikusan bejelentkezhet a GSM hálózatra. Ez pedig jelentős mértékben megnöveli a felhasználó kényelemérzetét˝.

A Nokia a Nizzában (Franciaország) 2003. október 29-30-án megrendezendő éves Nokia Mobilinternet Konferencián mutatja majd be az első Bluetooth SAP technológiát alkalmazó autós kommunikációs megoldását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp