Connect with us

technokrata

Zeneletöltő szolgáltatás a Delltől és MusicMatch-től

Kütyük

Zeneletöltő szolgáltatás a Delltől és MusicMatch-től

A MusicMatch digitális zeneletöltő szolgáltatást tervez indítani a Dell hathatós segítségével.

A MusicMatch Jukebox nevű szoftverével, illetve a Microsoft Windows Media formátumával igyekszik új ügyfeleket szerezni magának a fizetős zeneletöltő szolgáltatások piacán. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy mennyibe is fog kerülni egy dal, de források szerint egy zeneszám ára a konkurenciánál alkalmazotthoz hasonló összegért lesz majd letölthető. Jelenleg az Apple iTunes szolgáltatása 1 dollárért kínál egy dalt, míg ugyanez a BuyMusic-nál 80 centtől indul.

A cég szóvivője az Apple sikerével indokolta a piacra való belépést. Ismeretes, hogy Steve Jobs cége még tavasszal indította útjára zeneboltját, mely az első héten már egymillió eladott dallal büszkélkedhetett, s azóta is folytatja diadalmenetét (mindezt úgy, hogy csak az amerikai Macintosh felhasználók számára érhető el a lehetőség!). Azóta már több cég is bejelentette, hogy be kíván lépni ebbe a szegmensbe is, többek között a Microsoft, valamint a Redmond üzletpolitikáját ostorozó Philips is.

A BuyMusic jelentése szerint egyébként a szeptember elején beindult szerzői jogi perek is jót tettek az üzletnek: a cég közölte, hogy harmadával emelkedett az értékesítés, mióta az RIAA megkezdte a peres eljárásokat a nagytételben zenét másolókkal szemben. Igaz, ezt be lehet tudni az őszi időszak beköszöntének is.

Nem kívántak nyilatkozni a bejelentésben említett másik cég, a Dell szóvivői az eset kapcsán. A vállalat online és egyéb irányultságú zeneértékesítési terveiről ugyanakkor sokat elárul az, hogy pár napja jelentették be az új szórakoztatóelektronikai eszközeiket, melyek között például egy otthoni médialejátszó is megtalálható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle