Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérészéletű volt az öröm a Trilliant használók körében

Kütyük

Kérészéletű volt az öröm a Trilliant használók körében

Nem sokkal azután, hogy a hálózatok közötti kommunikációjáról elhíresült Trillian azonnali üzenőprogram újból megteremtett kompatibilitása ismét szétfoszlott…

A Cerulean Studios által fejlesztett Trillian azonnali üzenőprogram (IM) valaha arról volt híres, hogy szinte bármelyik másik, hasonló szoftverrel képes volt kommunikálni. A konkurenciaharc miatt azonban a Trillian által támogatott IM-ek tábora idővel jócskán megcsappant. A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Cerulean bejelentette: kiadtak egy olyan patch-et, aminek révén az ingyenes 0.74-es és a fizetős Pro 1.0 változat is képes (ismét) kommunikálni a Yahoo és az MSN IM-jeivel.

A frissítés kiadása nem sokkal azután jelent meg, hogy a Yahoo bejelentette: saját szolgáltatását hamarosan tovább fejleszti úgy, hogy azt külső cégek ne érhessék el. Akkor azt írtuk, hogy még nem tudni: a Trillian életében eszközölt kis változás a két vállalat megállapodásának eredménye, vagy csak a Cerulean Studios saját döntése.

Mára azonban kiderült: a Trillian fejlesztőgárdája semmiféle megállapodásra nem jutott a Yahoo-val. Ez utóbbi ugyanis ismét blokkolja a Cerulean IM-jét használók saját hálózata felé irányuló üzeneteit. Már múlthét csütörtökön elkezdtek érkezni az első panaszok, melyek arról számoltak be, hogy a felhasználók nem tudják elérni a Yahoo Messengerét használókat. A leginkább portáljáról ismert amerikai cég pénteken aztán szóvivői útján arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy valóban ők vannak a dolgok hátterében.

˝A Trillian és a Yahoo hálózata közötti kapcsolódás problémája a Yahoo protokollfrissítéséből származik.˝ – közölte Scott Werndorfer, a Cerulean társalapítója – ˝Keményen dolgozunk egy megoldáson, és közzé tesszük weboldalunkon, amint több információ birtokába jutunk.˝ Ezen bejelentés után egy nappal a fejlesztőgárda ki is adott egy újabb patch-et, ami a Yahoo és az MSN kontaktok további elérését tette volna lehetővé. Ezen a héten azonban már hiába rendelkezünk a legfrissebb Trilliannal, mégsem lehet kommunikálni a rivális hálózatokkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés