Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbbek a WLAN szolgáltatások

Kütyük

Egyre népszerűbbek a WLAN szolgáltatások

2006 végére világszerte több mint 25 millió, WLAN szolgáltatások igénybevételére alkalmas több üzemmódú vezeték nélküli mobil eszköz lesz használatban – derül ki a Disruptive Analysis piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

Ezek a mobiltelefonos, illetve WLAN hálózatok közötti váltásra minden további nélkül képes eszközök elsősorban a mobiltelefonok, kéziszámítógépek, illetve hordozható számítógépek közül kerülnek majd ki.

Ezen mobil készülékek talán legfontosabb vonása, hogy a rendelkezésre álló vezeték nélküli hálózatok közül teljesen automatikusan képesek mindig a lehető legoptimálisabbat kiválasztani, még pedig a sávszélesség, minőség és árazás figyelembe vételével, ráadásul a hálózatok közötti váltás semmilyen fennakadást nem jelent az adatforgalomban. A Disruptive Analysis előrejelzései szerint a WLAN kompatibilis eszközök eleinte elsősorban a folyton mozgásban lévő alkalmazottak, tehát szervizesek, logisztikai munkatársak, valamint katonák körében lesznek népszerűek, a későbbiekben azonban a hétköznapi emberek is egyre nagyobb számban használják majd ezen megoldásokat.

Szakemberek úgy vélik, hogy a mobiltelefonos szolgáltatók a jövőben olyan új WLAN szolgáltatásokat fognak indítani, melyek szimbiózisban élhetnek a jelenlegi 2,5G, illetve 3G szolgáltatásokkal. Említésre méltó, hogy hazánkban a Vodafone nemrégiben beindította első ilyen jellegű vezeték nélküli szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek