Connect with us

technokrata

Az első félévben több kamerás mobilt adtak el, mint digitális fényképezőgépet

Kütyük

Az első félévben több kamerás mobilt adtak el, mint digitális fényképezőgépet

Az idei esztendő első felében a történelem folyamán először több integrált kamerás mobiltelefont hoztak forgalomba, mint digitális fényképezőgépet – derül ki a Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

A tanulmány szerint 2003 első hat hónapjában világszerte mintegy 25 millió kamerás mobil készülék talált gazdára, ezzel szemben ugyanezen időszakban globálisan “csak” 20 millió digitális fényképezőgépet adtak el.

A beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok piacát jelenleg két japán gyártó, az NEC, illetve a Panasonic uralja, még pedig megközelítőleg 15-15 százalékos részesedéssel. A harmadik helyet a világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia tudhatja magáénak. A finn mamutcég a kamerás mobil piacon mintegy 14 százalékos piacrésszel rendelkezik.

A Strategy Analytics előrejelzései szerint 2003-ban világszerte több mint 65 millió fényképezőgépes mobiltelefont fognak eladni, mely készülékek legnagyobb része, körülbelül 13 százaléka Japánban és Dél-Koreában talál gazdára. Összehasonlításképp, a tavalyi esztendőben még csak mintegy 18 millió kamerás mobilt hoztak forgalomba, vagyis elmondható, hogy a piaci szegmens meglehetősen dinamikusan növekszik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák