Connect with us

technokrata

Virtuális személyiségek érkeznek a mobiltelefonokra

Kütyük

Virtuális személyiségek érkeznek a mobiltelefonokra

A Pulse Entertainment bejelentette a mobiltelefonokat virtuális személyiségekkel felruházó legújabb technológiáját, a Mobile Veepers-t.

A technológia lényege, hogy a mobil készülékek kijelzőjén olyan háromdimenziós személyek, karakterek jelennek meg, melyek pislognak, mozgatják a fejüket és a szájuk az általuk mondott szöveggel szinkronban mozog. A fejlesztők elmondása szerint az érzelmek kifejezésére is alkalmas mobiltelefonos virtuális személyiségek jó szolgálatot tehetnek az MMS, Instant Messaging, E-mail, Voicemail és Chat megoldásokkal összeházasítva, ezenkívül pedig akár üzleti, ügyfélszolgálati, reklám és képzési célokra is felhasználhatók.

A virtuális személyiségek létrehozása egyébként rendkívül egyszerű, nem kell hozzá más, mint egy digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefon. A felhasználóknak lényegében nincs más dolguk, mint néhány fényképet készíteni arról a személyről, aki a létrehozandó virtuális személy kiindulópontja lesz. A technológia ezt követően kevesebb mint egy perc alatt elkészíti a karakter háromdimenziós, animálható modelljét.

Jeff Lipton, a Pulse Entertainment fejlesztési részlegének alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a Mobile Veepers technológiával először a jövő év elején debütáló újgenerációs mobiltelefonok esetében találkozhatunk majd. A Mobile Veepers futtatásához egyébként olyan mobil készülékre van szükség, mely egyrészt Java kompatibilis, másrészt pedig RealOne, illetve pvPlayer alkalmazásokkal rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek