Connect with us

technokrata

Mobil eszközökbe szánt grafikuschipet jelentett be az Nvidia

Kütyük

Mobil eszközökbe szánt grafikuschipet jelentett be az Nvidia

A mobiltelefonok és kéziszámítógépek piacával szemezgető Nvidia bejelentette a különböző mobil eszközökbe szánt legújabb GoForce grafikus processzorát.

Minderre alig pár hónappal azt követően került sor, hogy az Nvidia felvásárolta a mobil grafikus megoldások piacán komoly tapasztalatokkal rendelkező MediaQ céget. A GoForce termékcsalád legelső tagja nem más, mint a 2150 típusjelzésű úgynevezett média processzor, mely a mobiltelefonok és kéziszámítógépek szegmensében minden korábbinál gazdagabb grafikus megjelenítést, jobb képminőséget, valamint alacsonyabb fogyasztást valósít meg.

A GoForce 2150 fejlett szolgáltatásai közé sorolható többek közt az 1,3 megapixeles képrögzítési funkció, a játékokhoz fejlesztett háromdimenziós grafikus gyorsítás, valamint az M-JPEG felvételi és lejátszási képesség. A manapság forgalomban lévő mobiltelefonok és okostelefonok túlnyomó többsége maximum 0,3 megapixeles, vagyis VGA felbontású fényképek készítésére alkalmas, igaz a közeljövőben több 1,3 megapixeles felbontású kamerás mobil érkezése várható. Ilyen készülék lesz például a SonyEricsson népszerű P800-as okostelefonjának az utódja.

Az Nvidia GoForce 2150 nem csak háromdimenziós, hanem fejlett, 64 bites kétdimenziós grafikus motorral is fel van vértezve, ami egyrészt gyorsabb képernyő görgetést és navigálást, másrészt pedig jobb minőségű videolejátszást tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák