Connect with us

technokrata

A Nokia 7600 a formatervezés új ikonja a mobilitás terén

Kütyük

A Nokia 7600 a formatervezés új ikonja a mobilitás terén

A londoni 100% Design kiállításhoz kapcsolódóan a Nokia bemutatta a radikálisan új formatervezésű Nokia 7600 telefont, amely a 3G-képességet futurisztikus külsőben egyesíti a legújabb mobil képkezelő funkciókkal.

A Nokia formatervezés új lépcsőfokát képviselő készülék előlapjának szívét-lelkét a 65 ezer színt megjelenítő kijelző jelenti. A Nokia 7600-val készíthetünk fényképet és videofelvételt, küldhetünk és fogadhatunk multimédiás üzeneteket és mobil e-mailt, de zenét is hallgathatunk. Ezzel a készülékkel a mobilhálózatok új generációjának fokozott sebességét kihasználva jó minőségű, élő videofelvételeket tekinthetünk meg közvetlenül a telefonon. A csupán 123 gramm súlyú és 87x78x18,6 milliméter méretű Nokia 7600 egyike a világ legkisebb és legkönnyebb GSM/WCDMA telefonjainak.

A GSM 900/1800 és a WCDMA (Szélessávú kódosztásos többszörös hozzáférésű) hálózaton egyaránt működő Nokia 7600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében jelenik meg az európai, afrikai, közel-, és távol-keleti piacon. A WCDMA harmadik generációs vezeték nélküli mobil technológia, amely a jelenlegi mobilhálózatoknál sokkal nagyobb adatsebességű és jobb minőségű szolgáltatást biztosít a mobil és hordozható vezeték nélküli készülékek falhasználói számára.

A Nokia 7600 exkluzív formatervezését továbbfokozva egyes európai elit üzletekben, így a londoni Conran Shopban, a stockholmi Asplundsban, a párizsi Colette-ben, a milánói Corso Como-ban, a barcelonai Vincon-ban, a berlini Quartier 206-ban és a müncheni Wittgensteinben egy ezer készülékből álló, limitált széria lesz kapható.

˝A technológia és a formatervezés egyedülálló együttesének köszönhetően született Nokia 7600 nem csupán a tulajdonosa személyiségét kifejező tárgy, hanem egyben a mobiltechnológia csúcsát képviselő készülék is˝ – mondta Juha Putkiranta, a Nokia Mobile Phones alelnöke. ˝Következő generációs készülék-portfoliójának bővítése során a Nokia ismét a formatervezés magasabb fokára lépett. A Nokia 7600 segítségével az emberek a 3G hálózatok minőségét és rugalmasságát kihasználva teljes kreativitásukat szabadjára engedhetik, és a termék méretét és az akkumulátor élettartamát illetően sem kényszerülnek kompromisszumra˝.

A Nokia 7600 telefon új ablakot nyit a multimédiás kommunikáció világára. A felhasználók a készülék VGA fényképezőgépével készült felvételeket a telefon 65 ezer színt megjelenítő, megvilágított kijelzőjén tekinthetik meg, emellett egyenként maximum két és fél perces, hangos videofelvételeket is készíthetnek. A WCDMA hálózatokon még telefonhívás közben is küldhetünk és fogadhatunk videofelvételeket és képeket. A készülékkel jó minőségű audiovizuális tartalmakat, például valós idejű videoklippeket vagy televíziós híreket is élvezhetünk, hiszen ezek az állományok letölthetők a mobil interneten keresztül.

A beépített MP3/AAC zenelejátszón 50 percnyi, a készülék belső memóriájába elmentett, csaknem CD minőségű zene hallgatható meg. A zenét vagy más tartalmakat a mobilszolgáltatások révén infravörös, Bluetooth vagy USB-kapcsolaton át kompatibilis számítógépről útközben vagy helyben is letölthetünk. Az xHTML böngészővel a felhasználók grafikailag gazdag mobilszolgáltatásokat is használhatnak. A telefon további jellemzői között többszólamú csengőhangok, Java alkalmazások támogatása, és a WCDMA hálózaton akár 384 kbit/s adatsebesség szerepel. A telefon beszélgetési ideje a GSM hálózaton eléri a 4, a WCDMA hálózaton pedig a 2,9 órát, míg készenléti ideje mindkét hálózaton maximum 12,5 nap.

A készülék bemutatásával egy időben a Nokia a digitális képek például könyvespolcon vagy íróasztalon való bemutatására alkalmas SU-7 Nokia digitális képkeretét is a nyilvánosság elé tárta. A képkeret két változatban létezik. A 2003 utolsó negyedévében megjelenő, kizárólag infravörös változat maximum 50 kép elküldését, majd egyenkénti, vagy diasorozat-szerű bemutatását teszi lehetővé színes kijelzőjén a Nokia 7600 és más infravörös-képes készülékek felhasználói számára. 2004 első negyedévében a Nokia egy újabb, SIM-kártya bemenetet tartalmazó képkerettel bővíti tartozék-portfolióját. A termék a képek fogadását MMS-en át is lehetővé teszi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle