Connect with us

technokrata

Világszerte egyre népszerűbb az EDGE

Kütyük

Világszerte egyre népszerűbb az EDGE

A GSA (Global mobile Suppliers Association) bejelentette, hogy a legfrissebb adatok szerint világszerte immár több mint ötvenre tehető azon mobiltelefonos szolgáltatók száma, melyek a közeljövőben EDGE, vagy más néven 2,75G szolgáltatásokat kívánnak indítani, illetve már el is indították azokat.

A GSA munkatársai elmondták, hogy az EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) lényegében a világ összes régiójában nagy népszerűségnek örvend, hiszen Észak-Amerikában és Ázsiában már több szolgáltató üzembe helyezte EDGE rendszereit, Európában pedig 2004 elejétől kezdve várhatóan számos operátor cselekszik majd hasonlóan.

A 2,5G-nek is nevezett GPRS-hez (General Packet Radio Service) képest az EDGE technológia több mint háromszor nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis segítségével a mobil operátorok a korábbiaknál jobb minőségű és gyorsabb szolgáltatásokat biztosíthatnak előfizetőik számára. Szakértők szerint az EDGE térnyerése jelentős mértékben fellendíti majd a vezeték nélküli multimédiás szolgáltatások piacát.

Nem elhanyagolható szempont, hogy míg a harmadik generációs UMTS (Universal Mobile Telecommunications Systems) hálózatok beüzemelése rendkívül nagy összegekbe kerül, addig az EDGE rendszereket a már meglévő hálózatokra építkezve sokkal költséghatékonyabb módon lehet bevezetni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek